Schweiz vs Costa Rica • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Schweiz har stått för två stabila insatser hittills i gruppspelet och har allting i egna händer inför den avgörande slutomgången. En seger och schweizarna, som sannerligen imponerat ända sedan kvalspelet började, är vidare till slutspel. Costa Rica har varken tagit poäng eller gjort mål i mästerskapet så här långt och är redan klar jumbo i gruppen. Nu spelar landslaget endast för hedern.

Schweiz

Schweiz stod för en helgjuten insats i kvalspelet till fotbolls-VM (bara en förlust) och har fortsatt prestera även i mästerskapet. En oavgjord match mot Brasilien (1-1) följdes upp av en nervkittlande seger mot rivalen Serbien (2-1). Nu har schweizarna möjlighet att säkra en plats i åttondelsfinalerna genom att besegra ett redan avsågat och uddlöst Costa Rica. Förbundskaptenen Vladimir Petkovic väntas inte göra några större förändringar efter två fina insatser hittills. Viktiga Granit Xhaka och Xherdan Shaqiri, som var målskyttar senast, har friats från FIFA efter en utredning gällande duons målgester och är klara för spel. Mario Gavranovic gjorde ett piggt inhopp senast och kan ersätta svale Haris Seferovic på topp.

Costa Rica

Costa Rica lyckades inte upprepa succén från förra fotbolls-VM och står på noll poäng och noll gjorda mål så här långt. Landslaget har ingen chans att ta sig vidare och går in i mötet med Schweiz utan motivation och form efter två raka förluster (0-1 mot Serbien och 0-2 mot Brasilien). Costaricanerna har haft en intakt startelva genom gruppspelets två matcher och ingenting tyder på att förbundskaptenen Oscar Ramirez gör några förändringar inför den sista matchen mot Schweiz. Möjligtvis kliver Francisco Calvo in som vänsterback i stället för Bryan Oviedo.

Statistik

Schweiz mosade nästan allt motstånd i kvalet till fotbolls-VM och gjorde mål i hela 87 procent av matcherna. Samtidigt höll Costa Rica nollan i bara 37 procent av sina matcher som inte var på hemmagräs.

Schweiz har bara förlorat 1 av de 16 senaste tävlingsmatcherna.

Costa Rica har 2 vinster på de 12 senaste matcherna.

Schweiz snittade 2.00 mål framåt per match i kvalspelet.

Costa Rica har bara gjort 1 mål på de 4 senaste matcherna.

Speltips

Schweiz tog en brutalt viktig seger mot Serbien senast efter det sena målet från Xherdan Shaqiri. För att säkra en plats i slutspelet och även norpa åt sig förstaplatsen i gruppen behövs en vinst mot ett redan utslaget och motivationslöst Costa Rica. Och för att skapa sig en konkurrensfördel är målskillnad viktigt. Full fart framåt gäller när ett redan defensivt urstarkt Schweiz ska förvalta sin chans och säkra vidare spel i fotbolls-VM. Därför spelas att Schweiz vinner med två måls marginal. I händelse av att Schweiz bara vinner med uddamålet får vi hela insatsen tillbaka.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser