Sirius vs Dalkurd • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Sirius såg länge ut att gå mot nedflyttning efter en besvärlig förstahalva av säsongen. Laget vann endast en av de tretton första matcherna och hade förtvivlat svårt att spela till sig poäng. Men efter en rejäl uppryckning har Uppsala-klubben tagit fyra raka segrar och klivit över kvalstrecket i tabellen. Dalkurd har inte alls fått till det under klubbens första säsong i Allsvenskan och har ett berg att bestiga för att ta sig upp på säker mark och säkra kontraktet. Nu ställs bottenlagen mot varandra i ett hett möte.

Hemmalag

Sirius hade det jobbigt under våren och fick bara med sig en enda vinst (1-0 mot Elfsborg) fram till VM-uppehållet. Men den senaste tiden har vindarna vänt för Uppsala-klubben som presterat riktigt fin (och offensiv) fotboll under de senaste veckorna. Just nu ligger Sirius på tolfteplats i tabellen med 17 poäng på 17 matcher. Fyra raka segrar med nyförvärv som Robert Åhman Persson, Jonas Lindberg och Mohammed Saeid i truppen har gett laget ett välbehövligt lyft som förhoppningsvis räcker ända vägen fram till säkrat kontrakt. En vinst hemma mot ett avsågat Dalkurd skulle ge Sirius ännu en viktig moralboost och öka avståndet ned till kval- och nedflyttningsstrecket. Inför matchen saknas sedan tidigare skadade kvintetten Daniel Jarl, Elias Andersson, Karvan Ahmadi, Abdul Razak och Stefano Vecchia.

Bortalag

Dalkurd har långtifrån rosat marknaden i klubbens debutsäsong i Allsvenskan. Med bara två segrar på hela säsongen återfinns klubben på en sextondeplats (sist i tabellen) med endast 9 poäng på 17 spelade matcher. Krisstämpeln är total och en totalrenovering (läs spelarkarusell) under sommaren har inte alls fått önskad effekt. Dalkurd har inte haft någon större möjlighet att ersätta målfarlige Mohamed Buya Turay som lämnat för belgiska Sint-Truidense. Men även om tränare Johan Sandahl har en hel del nya komponenter att forma sitt lag med (tre nya spelare anslöt under transferfönstrets sista dag) är det ett pussel som behöver tid. Dalkurd har inte alls sett samspelta ut i de senaste matcherna och förlusterna har fortsatt att rassla in.

Statistik

Sirius har historiskt sett ett övertag gentemot Dalkurd när det kommer till inbördes möten. Senaste matchen lagen emellan slutade 3-1 till ett då bortaspelande Sirius.

Sirius har gjort mål i 75 procent av sina hemmamatcher.

Dalkurd har bara 1 seger på de 15 senaste matcherna.

Sirius har snittat 2.50 mål framåt per match sett till de fyra senaste.

Dalkurd har släppt in mål i 100 procent av sina bortamatcher.

Speltips

Sirius har sannerligen kommit in i en andra andning med formtoppade anfallaren Moses Ogbu i spetsen. Fyra raka segrar i ligaspelet och en sprudlande, målglad offensiv har höjt moralen och tron på säkrat kontrakt. Dalkurd har bara vunnit två matcher under hela säsongen och har i all desperation försökt att bygga om laget under sommaruppehållet. Men frågan är om klubben ens kommer att hinna spela ihop den nya elvan innan det är försent. Form och motivation talar för att Sirius tar en ny trepoängare och skjuter fart uppåt i tabellen för att skapa ytterligare marginal ned till strecken. Därför spelas att Sirius vinner matchen med minst två måls marginal. I händelse av att Sirius bara vinner med uddamålet får vi hela insatsen tillbaka.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser