Sirius vs Häcken • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Sirius klarade sig kvar i Allsvenskan med nöd och näppe förra året efter en svajig säsong. Även i år ser det ut som att Uppsala-klubben får det tufft att säkra kontraktet efter en tuff inledning. Häcken knep en femteplats i fjol. Men i år ställer in laget in siktet på Europa-spel efter att ha öppnat den allsvenska säsongen stabilt.

Hemmalag

Sirius ser återigen ut att få kriga i bottenskiktet av tabellen efter en trasslig säsongsinledning. Klubben vann förvisso de två första matcherna (2-0 mot Kalmar FF och 3-2 mot AFC Eskilstuna) i ligaspelet. Men sedan dess har det gått tungt för Uppsala-laget som halkat nedåt i tabellen. Just nu ligger Sirius på en elfteplats i tabellen med 10 poäng på 9 matcher. Om laget ska få fart på säsongen behövs en seger. Det för att dels ta positioner, dels ingjuta lite hopp och självförtroende i en sargad och stukad trupp som inte alls hittar rätt så här långt.

Bortalag

Häcken landade på en femteplats i tabellen förra året och gasar nu på för att slå in sig bland de tre främsta och därmed få chans till Europa-spel. Och så här långt in på säsongen har det gått bra för klubben som hänger på topplagen med nio omgångar spelade. För tillfället ligger Häcken på en tredjeplats i tabellen med 17 inspelade poäng på 8 matcher. En ny seger borta mot Sirius skulle definitivt ge Häcken en ny dos självförtroende och samtidigt se till att laget kliver förbi serieledande Malmö FF som ligger en poäng före i dagsläget.

Statistik

Fyra av de fem senaste matcherna mellan Sirius och Häcken har slutat med att båda lagen gjort mål. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade 2-1 till ett då hemmaspelande Häcken.

Sirius har släppt in mål i 80 procent av lagets hemmamatcher i ligan hittills.

Häcken har hittat nätet i 75 procent av lagets ligamatcher på bortaplan.

Sirius snittar totalt hela 3.80 mål per hemmamatch i ligaspelet så här långt.

Häcken har bara hållit nollan i 25 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet.

Speltips

För Sirius har spelet gått in i 60 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Häcken på bortaplan i ligan är förvisso endast 50 procent. Men göteborgarna har släppt in mål i de två senaste matcherna på bortaplan och får det nog svårt att stå emot ett desperat och poänghungrande hemmalag som vill lyfta i tabellen efter den trassliga inledningen på säsongen. Sirius har nätat i 80 procent av hemmamatcherna i ligan och släppt in mål i 80 procent av matcherna på hemmagräs hittills. Även Häcken har hittat nätet i en fjärdedel av bortamatcherna så här långt. Två lag som behöver poäng i varsin ände av tabellen bjuder upp till dans i vad som lär bli en målrik tillställning. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Studenternas IP.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser