Skellefteå vs Umeå FC • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Skellefteå är nykomling i Division 1 och har fått en besvärlig start på sin första säsong i den svenska tredjedivisionen. Laget har inte vunnit en enda match hittills och har sjunkit ned till jumboplatsen i tabellen. En vändning behövs och sällan skulle en seger sitta så fint som nu. Umeå FC vill fortsätta utvecklingen efter en någorlunda stark säsong i fjol och har siktet inställt på att utmana om avancemang till Superettan. Nu möts de båda klubbarna i en rysligt het derbyuppgörelse.

Hemmalag

Skellefteå har haft det tufft i inledningen av Division 1. Klubben är fortfarande segerlösa så här långt in i säsongen och befinner sig sist i tabellen med endast 3 poäng på 8 matcher. Efter tre oavgjorda matcher i rad blev det ånyo en tung förlust i senaste omgången hemma mot Arameiska (2-3). Ett tydligt trendbrott behövs om nykomlingen ska ha en möjlighet att säkra kontraktet. I matchen mot Umeå FC hemma på Electrolux Home Arena får Skellefteå förmodligen klara sig utan skadade Andreas Marklund och Mbaye Toure. Men duon William Ögren och Joakim Wikberg är tillbaka i träning och kan få platser i matchtruppen.

Bortalag

Umeå FC slutade visserligen på den övre halvan av tabellen i fjol. Men avståndet upp till första- och andraplatsen (som ger möjlighet till avancemang) i poäng var alldeles för stort för att klubben på allvar skulle kunna utmana. Den här säsongen vill laget bygga på den stabila fjolårssäsongen och ta ytterligare ett kliv uppåt i tabellen i jakten på en plats i Superettan. Umeå FC är obesegrade i tre raka matcher (senast 1-1 hemma mot Karlsunds) och ligger för närvarande på en åttondeplats med 10 poäng på 8 matcher. En potentiell derbyseger skulle vara en välbehövlig avfyrning för att minska marginalen upp till toppduon Västerås SK och Carlstad United. Inför mötet med Skellefteå saknas skadade duon Modou Lamin Sillah och Erik Lundström i truppen.

Statistik

Fyr av de fem senaste mötena mellan Skellefteå och Umeå FC har slutat med över 2.5 mål gjorda. Den senaste matchen lagen emellan slutade hela 4-1 till Umeå FC.

För Skellefteå ligger snittet totalt på 3.88 mål per match den här säsongen.

Umeå FC har gjort mål i 88 procent av säsongens matcher.

För Skellefteå har 6 av de 8 senaste matcherna slutat med över 2.5 mål gjorda.

För Umeå FC ligger snittet totalt på 2.63 mål per match den här säsongen.

Speltips

Skellefteå är i starkt behov av en vinst för att kunna blicka uppåt i tabellen. En seger mot ärkerivalerna i ett stekhett derby skulle sannerligen vara en behövlig moralboost inför fortsättningen av säsongen. Hemmalaget håller sällan nere bromspedalen och har sett sina matcher hittills under säsongen bli riktiga målfester. Umeå FC har fastnat i mitten av tabellen och vill trycka iväg uppåt för att utmana toppduon om avancemang till Superettan. Bortalaget lutar sig mot en bättre formkurva och den förkrossande segern senast lagen möttes. Böljande spel väntas där inget av lagen är nöjda med ett oavgjort resultat. Därför spelas att det blir över 2.5 mål i matchen.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser