Sogndal vs Nest-Sotra • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Sogndal misslyckades i kvalet förra säsongen och lyckades inte lägga vantarna på en plats till den norska högstaligan. Nu befinner sig klubben återigen i en kärv situation med plötslig formdipp i slutskedet av säsongen. Nest-Sotra ställer in siktet på nytt kvalspel efter att ha gjort en stabil säsong i den norska andradivisionen.

Hemmalag

Sogndal är inne i en svacka för tillfället och har plötsligt ont om marginal nedåt i tabellen. Just nu ligger Sogndal på en sjätteplats med 35 poäng på 24 matcher. Med tanke på att lag som Kongsvinger och Raufoss (båda en poäng efter) jagar underifrån behöver laget nu hitta tillbaka till formen för att inte tappa kvalplatsen och chansen till avancemang. En seger skulle injicera ny energi hos ett stukat hemmalag som kan luta sig emot att de vunnit tre av de fyra senaste matcherna mot Nest-Sotra.

Bortalag

Nest-Sotra har blandat och gett under säsongen. Men med två segrar på de tre senaste ser klubben ut att kunna ta ett skutt uppåt i tabellen när de nu möter ett sargat hemmalag. Nest-Sotra ligger för närvarande på en femteplats med 35 inspelade poäng på 24 matcher. En ny trepoängare skulle se till att avståndet ner till jagande Kongsvinger och Raufoss åtminstone hålls intakt (och allra helst utökas med några poäng) när bara ett fåtal omgångar återstår av grundserien.

Statistik

För Sogndal ligger det totala målsnittet på hemmaplan i ligaspelet på hela 4.17 mål per match. Motsvarande siffra för Nest-Sotra på bortaplan i ligan ligger på 2.55 mål per match.

Sogndal har hittat nätet i 92 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet.

Nest-Sotra har hållit nollan i endast 9 procent av ligamatcherna på bortaplan.

Sogndal har släppt in mål i hela 83 procent av ligamatcherna så här långt.

Nest-Sotra har gjort mål i 79 procent av ligamatcherna hittills den här säsongen.

Speltips

För Sogndal har spelet gått in i hela 83 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. För Nest-Sotras del har båda lagen gjort mål i 64 procent av lagets matcher på bortaplan i ligan hittills. En riktig sexpoängsdrabbning väntar mellan två lag som måste försvara sina respektive kvalplatser i toppen av tabellen. Sogndal har formen emot sig och måste nu hitta en seger för att vända på skutan. Nest-Sotra ser en fin möjlighet att såra sina rivaler och göra ett miniryck inför slutspurten av OBOS-ligaen. Två lag som brukar bjuda upp till dans gör upp i vad som förväntas bli en underhållande tillställning. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Fosshaugane Campus.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser