Southampton vs Liverpool • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Southampton stod för en fin höst i den engelska högstaligan och låg bra med i toppen av tabellen inför december. Men med fyra raka matcher utan seger (senast 0-0 mot West Ham) och rejäl måltorka med endast ett mål framåt i de fyra senaste ser det kärvare ut för The Saints som behöver studsa tillbaka och börja plocka segrar igen för att kunna haka på i jakten på Europa-platserna. Just nu ligger laget på en niondeplats i tabellen med 26 inspelade poäng på 16 matcher. Southampton har fått kämpa utan skadade Danny Ings en tid, men i senaste matchen gjorde anfallaren efterlängtad comeback och förväntas få en ny startplats i matchen på St Mary’s Stadium.

Liverpool är inne i en (mindre?) svacka efter att ha imponerat under hösten i stort. Regerande mästarna (33 poäng på 16 matcher) har två raka kryss mot West Bromwich Albion respektive Newcastle och jagas nu i tabellen närmast av tvåan Manchester United (samma poäng) och Leicester (en poäng bakom). Klart är att Liverpool måste höja sig ett par nivåer och få ordning på målskyttet för att knipa nya segrar. För efter storsegern mot Crystal Palace (7-0) har det varit blöt krut i bössan för Jürgen Klopps mannar som bara hittat nätat en gång på de två senaste i ligaspelet.

Räkna med ett Liverpool som kommer att äga boll (laget snittar högst bollinnehav av alla lag i serien med 60,5 procent) och trycka på framåt för att ta en efterlängtad seger. Nu ställs forna mästarna mot ett frustrerat Southampton som inte vunnit på fyra raka matcher i ligan och dragit på sig totalt åtta ostskivor under dessa matcher. Southampton tacklas mest av alla lag i Premier League, drar på sig i snitt nästan tre fler frisparkar än Liverpool per match och fått minst två gula kort i 44 procent av ligamatcherna hittills. Samtidigt är Liverpool det lag som har minst antal gula kort i Premier League (tretton stycken totalt) och som bara har Aston Villa ovanför sig i tabellen för hur många gånger laget (Aston Villa ligger på 73 procent, Liverpool på 69 procent) har fått se sina motståndare få minst två gula kort i en match.

Andre Marriner är inte den kortgladaste domaren i Premier League. Men med ett snitt på 2.44 gula kort per match bör vi se ett par skivor delas ut till hemmalaget. Därför spelas att Southampton får flest kort i matchen på St Mary’s Stadium. Tack vare handikappliret för vi insatsen tillbaka i händelse av att båda lagen stannar på samma antal kort. Spelet går in i tre av de fyra senaste matcherna lagen emellan. I senaste matchen mellan lagen fick Liverpool noll kort och Southampton två gula.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
Bundesliga
15 jan20.30
BundesligaUnion Berlin vs Leverkusen
2.02Ö 2.5
2. Bundesliga
11 jan20.30
2. BundesligaBraunschweig vs Fortuna Düsseldorf
1.95Ö 2.5
Serie A
6 jan20.45
Serie AMilan vs Juventus
1.90Milan flest kort (AH 0.0)
Serie A
6 jan15.00
Serie AAtalanta vs Parma
1.95Ö 0.5 kort för Atalanta + Ö 1.5 kort för Parma + Ö 3.5 kort totalt
Ligue 2
5 jan20.00
Ligue 2Toulouse vs Paris FC
1.95Ö 2.5
Serie A
3 jan15.00
Serie ASpezia vs Hellas Verona
1.70Ö 1.5 kort för vardera lag
Serie A
3 jan15.00
Serie AGenoa vs Lazio
2.10Ö 2.5 + BLGM
Primeira Liga
2 jan19.00
Primeira LigaSporting Lissabon vs Braga
1.70Ö 2.5
  Statistik

  2021

  Spel 10 st
  Vinst 0 %
  ROI 0 %
  Kassa - 7 000 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser