Southampton vs Watford • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Southampton närmar sig en nedflyttningsplats med stormsteg efter fortsatt svaga insatser i Premier League. Klubben har bara vunnit en enda match så här långt och endast gjort ett mål på de sex senaste matcherna i ligaspelet. Watford startade säsongen strålande med fyra raka segrar. Efter en tyngre period med skadebekymmer har klubben nu rest sig en aning och fått tillbaka viktige anfallaren Troy Deeney i truppen.

Hemmalag

Southampton har det fortsatt tungt och går onekligen en tuff säsong till mötes i en kamp för att klara sig kvar i den engelska högstadivisionen. The Saints har inte vunnit på sju raka matcherna i ligaspelet och gått mållösa ur fem av de sex senaste. Den enda segern i ligan (2-0 mot Crystal Palace) kom för över två månader sedan. Och efter utklassningen av Manchester City senast (6-1) är självförtroendet kört i botten hos Mark Hughes mannar. Just nu ligger klubben på en sextondeplats i tabellen med endast 7 poäng på 11 matcher. Laget behöver poäng för att ta fart uppåt i tabellen och påbörja en klättring. Men ingenting talar för att ett trendbrott är i sikte. Inför mötet med Watford finns det frågetecken kring huruvida Mario Lemina och Wesley Hoedt kan medverka i matchen.

Bortalag

Watford överraskade positivt under inledningen av säsongen och tog fyra raka segrar. Laget föll sedan tillbaka när motståndet blev tuffare (1-2 mot Manchester United och 0-2 mot Arsenal) och skadeläget förvärrades. Bland annat har talismanen Troy Deeney varit otillgänglig på grund av lårproblem. Men Watford såg ut att studsa tillbaka igen genom segrar mot Huddersfield och Wolverhampton innan den snöpliga bortaförlusten mot Newcastle (0-1) senast. För tillfället ligger klubben på en stabil åttondeplats i tabellen med hela 19 inspelade poäng på 11 matcher. En seger för gästerna skulle ge laget ny energi och hopp om att kunna utmana om en Europa-plats den här säsongen. I matchtruppen saknas skadade Daryl Janmaat och Sebastian Prödl. Dessutom är Etienne Capoue avstängd. Men både Troy Deeney och Tom Cleverley är redo för spel igen.

Statistik

Southampton har endast gjort sju mål framåt totalt den här säsongen. Samtidigt har Watford stått för den bästa Premier League-starten i klubbens historia.

Southampton har inte vunnit någon av de 7 senaste matcherna i ligaspelet.

Watford snittar 1.40 poäng per match på bortaplan den här säsongen.

Southampton har inte gjort mål i hela 60 procent av sina hemmamatcher.

Watford har hittills gjort mål i 77 procent av ligamatcherna.

Speltips

Southampton är helt uddlösa för tillfället och åkte på en storförlust senast som trasade sönder moralen ytterligare. I Watford-lägret är tonläget ett helt annat. Visserligen förlorade laget borta mot bottenlaget Newcastle senast. Men rent spelmässigt ägde Watford matchen och hade ett Xg-värde (förväntat antal mål med hjälp av statistik baserad på chanser och lägen i matchen) på hela 2.43 mål. Så gästerna har medvind och självförtroende inför mötet med ett svagt och stukat hemmalag. Även om den inbördes statistiken lagen emellan talar för Southampton pekar allting annat mot att Watford vinner matchen eller åtminstone klarar ett oavgjort resultat för att på nytt ta fart i tabellen och hitta tillbaka till storformen från säsongsinledningen. Därför spelas att Watford antingen vinner matchen eller att det blir oavgjort på St. Mary’s Stadium.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser