AC Ajaccio vs Nancy • Rekraketer
Annons
Speltips
Ligue 2

AC Ajaccio vs Nancy

AC Ajaccio jagar avancemang till Ligue 1 och har hittat storformen. Nancy krigar vid nedflyttningsstrecket och försöker att undvika degradering.

Avspark: 13 apr 00.00
Annons

AC Ajaccio var ett mittenlag i fjolårets säsong av Ligue 2. Men i år nosar klubben på avancemang till den franska högstadivisionen. Till slutspurten i ligan kommer laget med fyra raka vinster. Nancy åkte ur Ligue 1 i fjol och ser ut att få det tufft att klara kontraktet även den här säsongen. Klubben behöver ett trendbrott för att hänga kvar.

Hemmalag

AC Ajaccio har överraskat den här säsongen i Ligue 2 och ligger just nu på en andraplats med 60 poäng på 32 matcher. Laget har siktet inställt på att ta sig förbi Nîmes och slå in en kil i toppduon. Det skulle innebära en direktplats till Ligue 1. AC Ajaccio är i fint slag (arton poäng på de åtta senaste matcherna) och har vunnit de fem senaste hemmamatcherna (senast mot Clermont med 2-1). Mittfältsduon Yann Boé-Kane och Johan Cavalli missar mötet med Nancy. Även försvararen Anthony Marin saknas på grund av en avstängning.

Bortalag

Nancy har det tufft i botten av tabellen. Laget ligger för närvarande på kvalplats med endast 29 inspelade poäng på 32 matcher och har bara en poängs marginal ner till nedflyttningsstrecket. Nancy fick förvisso oavgjort mot Lens (1-1) i senaste ligaomgången, men klubben har fått färre dagars vila än AC Ajaccio och har sämst form i hela ligan med en stukad trupp. Inför matchen mot AC Ajaccio saknas nämnligen skadade kvintetten Jérémy Clément, Antony Robic, Joffrey Cuffaut, Vincent Marchetti och Alexis Busin. Mittfältaren Abou Ba är dessutom avstängd.

Statistik

AC Ajaccio är ligans näst bästa hemmalag och har inte förlorat någon av de nio senaste hemmamatcherna. Senaste mötet lagen emellan slutade oavgjort (2-2).

AC Ajaccio har gjort mål i 94 procent av sina hemmamatcher.

Nancy snittar 1.38 insläppta mål per bortamatch.

AC Ajaccio har gjort minst 2 mål i de 5 senaste hemmamatcherna.

Nancy har sämst form i ligan med 4 poäng på de 8 senaste matcherna.

Speltips

AC Ajaccio är i storform (framför allt på hemmagräs) och går in i slutskedet av säsongen med gott självförtroende. Hemmalaget behöver en vinst för att ha en chans att norpa en av direktplatserna till Ligue 1 (fyra poäng upp till Nîmes). Samtidigt behöver ett avslaget och skadeskjutet Nancy kliva framåt för att kunna få med sig poäng i den viktiga bottenstriden, vilket öppnar för en målrik tillställning med ett dominerande hemmalag. Därför spelas att AC Ajaccio gör över 1.5 mål i matchen.


Publicerad: 13 april 2018 klockan 09:44

Speltipset
Tips
1 (Ö 1.5)
Avspark
13 apr 20.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

2.25

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!