AC Oulu vs AC Kajaani • Rekraketer
Annons
Speltips
Ykkönen

AC Oulu vs AC Kajaani

AC Oulu utmanar om en placering i tabelltoppen efter en fin svit i ligaspelet. AC Kajaani behöver poäng för att undvika bottenstriden.

Avspark: 24 aug 00.00
Annons

AC Oulu har tagit fart på allvar i den finska andradivisionen och har nu siktet inställt på att slå sig in som en kil bland topplagen i tabellen. Med endast sex poäng upp till ett kvalspel om avancemang finns alla möjligheter att hinna ikapp (och förbi) konkurrenterna om formen håller i sig. AC Kajaani har haft en problematisk och poängfattig debutsäsong i finska Ykkönen och den anfallsglada nykomlingen ser sannerligen ut att få kriga ända in i kaklet för att säkra nytt kontrakt.

Hemmalag

AC Oulu har höjt ribban efter fjolårets fjärdeplacering och har nu hittat formen efter en halvkärv inledning på säsongen. Klubben ligger för tillfället på en femteplats i tabellen med 27 poäng på 18 matcher. Med fyra vinster på de fem senaste är självförtroendet på topp i laget som nu ser möjligheten att utmana om avancemang torna upp sig. Men för att realisera drömmarna om en plats i den finska högstadivisionen behöver hemmalaget ta en seger mot ett gästande bottenlag som inte vunnit sedan mitten av juni. Inför mötet med AC Kajaani saknas skadade duon Aapo Heikkilä och Niilo Hautala.

Fem senaste matcherna

Bortalag

AC Kajaani har inte haft det lätt som nykomligar i Ykkönen. Laget har bara vunnit fyra matcher hittills och ligger just nu på en åttondeplats i tabellen med endast 17 inspelade poäng på 18 matcher. Trots nio raka matcher utan seger har offensiven blomstrat. AC Kajaani har gjort mål i fem av de sex senaste matcherna och sett till säsongen i stort har laget bara misslyckats med att hitta nätet i tio procent av matcherna. Med ett kritiskt tabelläge krävs nya mål mot ett formtoppat hemmalag. Efter en rad skador de senaste månaderna förfogar tränaren Mika Lumijärvi nu äntligen över en fulltalig matchtrupp som reser till Uleåborg för matchen mot AC Oulu.

Fem senaste matcherna

Statistik

AC Oulu och AC Kajaani har mött varandra vid sex tidigare tillfällen. Fem av matcherna har slutat med att båda lagen gjort mål. Senaste mötet lagen emellan för några månader sedan slutade 2-2.

AC Oulu har släppt in minst 1 mål i sina 10 senaste matcher.

AC Kajaani har gjort mål i sina 8 senaste bortamatcher.

AC Oulu har gjort mål i 78 procent av sina hemmamatcher.

AC Kajaani snittar 2.10 mål framåt per match på bortagräs.

Speltips

AC Oulu har vunnit fyra av sina fem senaste matcher och har häng på toppen i finska Ykkönen. En vinst mot AC Kajaani skulle innebära att Uleåborg-klubben på allvar utmanar om avancemang till den finska högstadivisionen. Samtidigt är ett offensivt lutat AC Kajaani i stort poängbehov för att ta fart uppåt i tabellen och öka marginalen ned till nedflyttningsstrecket. Båda lagen kommer därmed att gå för segern i vad som fötväntas bli en böljande, tokoffensiv och underhållande tillställning. AC Oulu har formen och momentum. AC Kajaani kommer med ligans näst bästa anfallslinje (totalt trettio mål framåt hittills) och sämsta försvar. Målen kommer (förmodligen) att forsa in. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Raatin Stadion.

Djävulens advokat

Allting talar för en målrik uppgörelse på Raatin Stadion. AC Oulu har trots en fin segersvit släppt in mål i de tio senaste matcherna i ligaspelet. Samtidigt som AC Kajaani öser in mål framåt (och släpper in minst lika många bakåt) i jakten på poäng. Men med tanke på matchens dignitet och hur värdefulla poängen som står på spel är för de båda lagen finns en risk att matchen utvecklar sig till en snårig, slätstruken och ängslig historia där den defensiva insatsen sätts i fokus. Ett tidigt mål i någon riktning behövs om matchen ska ta fart på allvar. Ju längre det är mållöst, desto mindre risker kommer lagen att ta. Hellre en vunnen poäng än alla förlorade.


Publicerad: 24 augusti 2018 klockan 13:37

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
24 aug 17.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.53

Odds

Plusmeny
VPS vs IFK Mariehamn
1 (AH 0.0)1 500 kr1.45
ADO Den Haag vs Fortuna Sittard
Ö 2.51 000 kr1.65

Dela vidare!

Kommentera nedan!