Accrington Stanley vs AFC Wimbledon • Rekraketer
Annons
Speltips
League One

Accrington Stanley vs AFC Wimbledon

Accrington Stanley är inne i en svacka med fyra raka matcher utan seger i ligaspelet. AFC Wimbledon krigar återigen för att klara kontraktet i den engelska tredjedivisionen.

Avspark: 1 feb 16.00
Annons

Accrington Stanley, som tog klivet upp till League One inför förra säsongen, knep en mittenplacering i fjol. Men efter en småkärv höst ser det ut som att klubben får kriga hårdare för att hålla sig kvar i den engelska tredjeligan den här gången. För tillfället är klubben, som just nu ligger på en sjuttondeplats med 30 poäng på 27 matcher, inne i en ny svacka med fyra raka matcher (senast 1-1 borta mot Burton Albion) utan seger. Med bara åtta poäng ner till Tranmere under strecket (som dessutom har två färre matcher spelade) behöver trenden brytas om inte Accrington Stanley ska få en svettig vår.

AFC Wimbledon inledde säsongen svagt och tog inte en enda seger på de elva första matcherna i ligaspelet. Sedan dess har klubben sprattlat till i perioder. Och segern hemma mot ligafemman Peterborough (1-0) i den allra senaste omgången har gett viss medvind. Men tabelläget ser fortsatt kärvt ut för laget som just nu ligger på en nittondeplats med endast 27 inspelade poäng på 26 matcher. Bättring krävs om AFC Wimbledon ska undvika fjolårets nervdallrande avslutning där det dröjde till den sista omgången innan klubben kunde säkra kontraktet och fortsatt spel i League One.

De 4 senaste matcherna mellan Accrington Stanley och AFC Wimbledon har slutat med att båda lagen har gjort mål. Det allra senaste mötet lagen emellan tidigare under säsongen slutade 1-1.
För Accrington Stanley har spelet gått in i 75 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. För AFC Wimbledon ligger motsvarande siffra på bortaplan i ligan på hela 77 procent.
Båda lagen har hittat nätet i 4 av de 5 senaste hemmamatcherna för Accrington Stanley. Totalt sett har spelet gått in i de 4 senaste ligamatcherna för hemmalaget. För AFC Wimbledon har spelet gått in i 6 av de 7 senaste matcherna i ligan.
Accrington Stanley har gjort mål i de 10 senaste ligamatcherna och samtidigt släppt in mål i de 4 senaste i ligaspelet. Även AFC Wimbledon har nätat i de 10 senaste matcherna i ligan och släppt in mål i 13 raka bortamatcher i ligaspelet.

Accrington Stanley måste kliva framåt i banan för att lyckas vända på formkurvan och närma sig fjolårets mittenplacering. Samtidigt har gästande AFC Wimbledon trots idel poängtapp visat sig målfarliga säsongen igenom och hittat nätet i 85 procent av matcherna i ligaspelet så här långt. Något som går att ställa mot Accrington Stanleys hemmafacit hittills där laget gått mållösa endast ur 8 procent av ligamatcherna. I den här sexpoängsdrabbningen på Wham Stadium möter vi två lag som onekligen behöver en trepoängare för att ta fart uppåt i tabellen och skapa marginal ned till strecket. På agendan: arbetsro. Lagen trivs även mot varandra sett till den inbördes historiken. De fyra senaste mötena lagen emellan har nämligen slutat med mål åt båda hållen.


Publicerad: 28 januari 2020 klockan 10:51

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
1 feb 16.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!