AFC Eskilstuna vs Brommapojkarna • Rekraketer
Annons
Speltips
Allsvenskan

AFC Eskilstuna vs Brommapojkarna

AFC Eskilstuna har en möjlighet att studsa tillbaka till Allsvenskan efter bara en säsong. För Brommapojkarna är läget det helt motsatta.

Avspark: 22 nov 00.00
Annons

AFC Eskilstuna har en möjlighet att ta sig tillbaka till Allsvenskan efter en säsong i Superettan. Trots att resultaten planade ut under slutdelen av säsongen var kvalplatsen aldrig riktigt hotad och laget får nu växla upp igen när det verkligen gäller. Efter turbulens både på (men framför allt utanför) planen har Brommapojkarna rest sig under slutet av säsongen och undvek direktnedflyttning genom två raka segrar i slutomgångarna.

Hemmalag

AFC Eskilstuna bromsade upp fallet från Allsvenskan och har studsat tillbaka direkt efter en stabil säsong i Superettan. Framför allt har defensiven imponerat. Med bara sexton insläppta mål (!) totalt har försvarslinjen varit den bästa i serien. Rutinerade målvakten (med meriter från Serie A) Gianluca Curci har sannerligen spelat en stor roll. Till sist slutade klubben (som spelade oavgjort i hela femton matcher) trea i tabellen med 54 poäng på 30 matcher. Den senaste tiden har laget haft svårt att hitta segrar och endast vunnit två av de tio senaste matcher i ligaspelet. Nu behöver spelarna steppa upp och lägga i en högre växel om de ska stå emot ett bortalag med återvunnen moral.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Brommapojkarnas säsong har onekligen varit upp och ner och upp igen. I slutskedet av säsongen fick tränaren Luis Pimenta och hans assisterande kollega lämna klubben på grund av att klubbkulturen präglats av pennalism, rasism och sexism under deras regim. Med det kom även resultaten igen och Brommapojkarna undvek direktnedflyttning efter två raka segrar i de sista omgångarna av grundserien. Laget sladdade till slut in på en fjortondeplats (trea från slutet) med 26 inspelade poäng på 30 matcher och undvek jumboplatserna med två poängs marginal. Självförtroendet är tillbaka och nu vill klubben förvalta läget och rädda en turbulent säsong genom att säkra nytt kontrakt i Allsvenskan.

Fem senaste matcherna

Statistik

AFC Eskilstuna har ett övertag sett till inbördes möten klubbarna emellan och bara förlorat två av de sex senaste matcherna. Men Brommapojkarna vann det senaste mötet för två år sedan med 2-0.

AFC Eskilstuna har bara vunnit 2 av sina 10 senaste tävlingsmatcher.

Brommapojkarna har vunnit 2 raka matcher med kniven mot strupen.

AFC Eskilstuna har bara snittat 1.33 mål framåt per match under säsongen.

Brommapojkarna har snittat 1.75 mål framåt per match sett till de fyra senaste.

Speltips

Brommapojkarna har verkligen fått ny energi efter det att Roberth Björkesjö klivit in som tränare. En jämn tillställning mot topplaget IFK Norrköping följdes upp av två imponerande segrar i prekärt läge (senast övertygande 3-0 hemma mot Trelleborg) som har gett truppen självförtroende inför det stundande kvalet. AFC Eskilstuna å andra sidan har varvat ned totalt under slutskedet av säsongen och bara tagit en seger (1-0 hemma mot Falkenberg) på de sex senaste. Momentum och formläge talar för att gästerna får med sig ett fint resultat och slår undan benen AFC Eskilstuna redan i det första mötet. Men för att säkra upp insatsen spelas Brommapojkarna med handikappet AH (0.0) i matchen på Tunavallen. I händelse av oavgjort får vi därmed hela insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Brommapojkarna har visserligen två raka segrar i ryggen och ser ut att vara ett helt nytt lag under nye tränaren Björkesjös ledning. Men ett landslagsuppehåll (som kom olägligt för gästerna) kan ha suddat ut det momentum som burit laget under de senaste veckorna. AFC Eskilstuna har förvisso kryssat en hel del i slutet av Superettan. Men hemmasegern mot tabelltvåan Falkenberg (1-0) i en av de sista omgångarna visade att laget inte har några problem att växla upp när det väl gäller. AFC Eskilstuna behöver få med sig ett resultat inför returen och lutar sig mot en vass defensiv.


Publicerad: 22 november 2018 klockan 17:52

Speltipset
Tips
2 (AH 0.0)
Avspark
22 nov 19.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.75

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!