AFC Eskilstuna vs Gefle • Rekraketer
Annons
Speltips
Superettan

AFC Eskilstuna vs Gefle

AFC Eskilstuna har blicken uppåt i Superettan och vill hänga på serieledarnas ryck. Gefle krigar för att ta sig över kvalstrecket i tabellen.

Avspark: 24 maj 00.00
Annons

AFC Eskilstuna åkte ur Allsvenskan i fjol, men har fått en kanonstart i Superettan och siktar in sig på en snabb återkomst till högstadivisionen. Klubben är obesegrade på hemmaplan och ser en möjlighet att hänga på Örgryte i toppen av tabellen. Gefle är inne i en ruggigt djup formsvacka och har haft förtvivlat svårt att skrapa ihop poäng i inledningen av säsongen. Just nu ligger laget på en kvalplats.

Hemmalag

AFC Eskilstuna vill göra sejouren i Superettan så kort som möjlig och har redan rusat upp i toppen av tabellen. Klubben ligger för tillfället på en andraplats med 17 poäng på 8 matcher. AFC Eskilstuna har bara förlorat en match hittills (0-2 mot Falkenberg) och har sex vinster på de sju senaste matcherna (senast 1-0 på bortaplan mot Gais). Inför mötet med Gefle ser laget en möjlighet att ta en viktig trepoängare och skapa ytterligare marginal nedåt i tabellen. I matchtruppen saknas mittfältaren Ibrahim Blati Touré som befinner sig på landslagsläger med Burkina Faso.

Bortalag

Gefle, som med nöd och näppe klarade sig kvar i Superettan förra året, har fått en allt annat än önskvärd start även på årets säsong. Klubben krigar just nu under kvalstrecket och ligger för närvarande på en fjortondeplats med endast 7 poäng inspelade på 8 matcher. Laget jagar sin första seger sedan slutet av april (2-0 mot Norrby) och vill bryta en oroande förlustsvit med tre raka torskar (senast 1-2 hemma mot Jönköpings Södra). Till matchen mot AFC Eskilstuna får Gefle klara sig utan avstängde mittfältaren Christian Ljungberg i en annars fulltalig trupp.

Statistik

AFC Eskilstuna har gjort minst två mål i de tre senaste hemmamatcherna. Senaste mötet lagen emellan för några månader sedan vann AFC Eskilstuna (3-2).

AFC Eskilstuna snittar 2.25 mål framåt per match på hemmaplan.

Gefle har släppt in minst 2 mål i sina 3 senaste matcher.

AFC Eskilstuna har inte förlorat någon av sina 6 senaste matcher.

Gefle har bara 1 vinst på de 7 senaste matcherna.

Speltips

AFC Eskilstuna har hittat rejält momentum hemma på Tunavallen. Laget vill studsa tillbaka till Allsvenskan direkt och behöver tre poäng för att haka på serieledande Örgryte, som tog en förkrossande seger (4-0) mot Värnamo senast, i toppen av tabellen. Gefle har stora problem och kommer med ett knippe tunga förluster i ryggen inför det svåra bortamötet mot AFC Eskilstuna. Formläge och statistik i närtid talar för en stabil hemmaseger. Därför spelas att AFC Eskilstuna gör över 1.5 mål i matchen.


Publicerad: 24 maj 2018 klockan 09:37

Speltipset
Tips
1 (Ö 1.5)
Avspark
24 maj 19.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.57

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!