AGF Århus vs Hobro • Rekraketer
Annons
Speltips
Superligaen

AGF Århus vs Hobro

AGF Århus vill förlänga en fin svit och säkra en placering på den övre tabellhalvan. Hobro har inte vunnit i ligan sedan september och behöver bryta trenden för att kliva in i nedflyttningsstriden med självförtroende.

Avspark: 28 feb 19.00
Annons

AGF Århus missade slutspelet i fjol och ställer nu in siktet på att knipa en plats bland de sex främsta i tabellen. Och visst ser det lovande ut för laget som gått från klarhet till klarhet den senaste tiden. Hemmalaget har vunnit sex av de sju senaste i ligaspelet och är det näst formstarkaste laget i serien sett till de åtta senaste. För tillfället ligger AGF Århus på en tredjeplats i tabellen med 39 poäng på 21 matcher. Därmed ser det ut som att en slutspelsplats är mer eller mindre säkrad. Men Randers och Lyngby, som båda ligger åtta poäng efter, har en möjlighet att slå sig in bland de sex främsta och peta ned ett AGF Århus som skulle behöva en till seger för att känna sig lugna.

Hobro krånglade sig kvar i den danska högstaligan förra året. Men det krävdes ett avgörande dubbelmöte med utmanarna Viborg (1-0 och 2-0) för att klubben skulle kunna säkra kontraktet. Även i år får laget inrikta sig på en strid för att undvika nedflyttning. Redan nu, med fyra omgångar kvar av grundserien, är det klart att Hobro kommer att stanna på den undre tabellhalvan. Just nu ligger klubben på en blugsam tolfteplats med 17 inspelade poäng på 22 matcher. Klart är att gästerna har haft det förtvivlat svårt att skrapa ihop trepoängare den här säsongen. Med endast två segrar totalt behövs nu ett trendbrott om klubben ska kunna kliva in i nästa skede av säsongen med pondus och (nåja) självförtroende.

AGF Århus har gjort mål i 90 procent och släppt in mål i 70 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet. Hobro har nätat i 91 procent av och släppt in mål i 100 procent av bortamatcherna i ligan så här långt in på säsongen.
För AGF Århus går spelet in i 60 procent av lagets hemmamatcher i ligan hittills. För Hobro går spelet in i hela 91 procent av lagets ligamatcher på bortagräs.
AGF Århus har gjort mål i de 9 senaste hemmamatcherna i ligan. Samtidigt har laget släppt in mål i de 6 senaste på hemmagräs. Hobro har släppt in mål i de 11 senaste bortamatcherna i ligan. Men laget har även gjort mål i de 5 senaste ligamatcherna på bortaplan.
För AGF Århus ligger det totala målsnittet i ligaspelet på hemmaplan på 3.20 mål per match. För Hobro ligger motsvarande snitt på bortaplan i ligan på 2.73 mål per match.

Hobro har sannerligen inte imponerat i Superligaen den här säsongen. Endast två segrar totalt (varav den senaste kom i september) skrämmer inte slag på ett formstarkt AGF Århus som nu är uppe i sju raka matcher utan förlust. Men även om poängen och segrarna uteblivit för gästerna kommer de allt som oftast med i målprotokollet. Hobro har hittat nätet i de fem senaste bortamatcherna i ligaspelet och totalt sett har laget nollats i endast 9 procent av ligamatcherna på bortaplan så här långt in på säsongen. Inför ett stundande nedflyttningskval behöver bortalaget få med sig några resultat för att bygga upp självförtroendet efter en bedrövlig grundserie. Och med tanke på att AGF Århus kommer att kliva på framåt för att säkra en slutspelsplats finns det fina möjligheter att ställa om för ett målglatt bortagäng.


Publicerad: 25 februari 2020 klockan 14:03

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
28 feb 19.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.95

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!