Akhisarspor vs Standard Liège • Rekraketer
Annons
Speltips
Europa League

Akhisarspor vs Standard Liège

Akhisarspor har förlorat alla fem matcher hittills i Europa League. Standard Liège behöver poäng för att säkra en plats i slutspelet.

Avspark: 13 dec 00.00
Annons

Akhisarspor har förlorat alla matcher i gruppspelet i Europa League den här säsongen och har därmed ingen möjlighet att ta sig vidare till slutspelet. Men med två raka storsegrar i ligaspelet finns hopp om att åtminstone ta poäng i den sista gruppspelsomgången. För belgiska Standard Liège finns fortfarande en möjlighet att ta sig till slutspelet. Men då krävs poäng och allra helst en seger mot de formtoppade turkarna.

Hemmalag

Akhisarspor har inte haft någon strålande höst. Fem raka förluster i Europa League har tillintetgjort lagets chanser att ta sig vidare till slutspel. Och i det inhemska ligaspelet sladdar laget knappt in ovanför kvalstrecket efter en blytung inledning (endast en seger på de nio första matcherna). Just nu ligger Akhisarspor på en blygsam trettondeplats med 16 poäng på 15 matcher. Laget har visserligen fått lite vind i seglen mot slutet (storseger mot Fenerbahçe senast och bara en förlust på de sex senaste ligamatcherna). Men mot Standard Liège handlar det mest om heder och en möjlighet att fylla på med självförtroende inför den fortsatta striden i ligan. Rotation är onekligen att vänta. Inför matchen mot belgarna saknas dessutom hela fem spelare i truppen. Guray Vural missar på grund av avstängning. Även Hasan Ali Adiguzel, Mustafa Yumlu, Dany Nounkeu och Bilal Kisa är otillgängliga på grund av skador.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Standard Liège har hamnat i en formsvacka mot slutet av hösten med tre förluster på de sex senaste ligamatcherna. Men nu hoppas klubben (som till slut spurtade in på en andraplats i ligan förra säsongen) på att ta sig vidare i Europa League för att ingjuta ny energi i en småstukad trupp. I den belgiska högstadivisionen ligger laget för tillfället på en åttondeplats med 27 inspelade poäng på 18 matcher. Mer finns att hämta hos ett Standard Liège som nu behöver spela till sig minst en poäng mot Akhisarspor för att ha en chans att passera tvåan Sevilla i gruppen som laget slog senast (1-0) på hemmagräs. Tränaren Michel Preud’homme får klara sig utan skadade Arnaud Bodart och avstängde Moussa Djenepo i den viktiga bortamatchen mot turkarna.

Fem senaste matcherna

Statistik

Akhisarspor och Standard Liège har bara mött varandra vid ett tidigare tillfälle. Den matchen (tidigare i gruppspelet) slutade 2-1 till ett då hemmaspelande Standard Liège.

Akhisarspor har släppt in minst 1 mål i 6 av de 7 senaste matcherna.

Standard Liège snittar totalt hela 4.50 mål per bortamatch i gruppspelet.

För Akhisarspor ligger motsvarande totalsnitt på 3.00 mål per hemmamatch.

Standard Liège har släppt in mål i 4 av sina 5 senaste bortamatcher.

Speltips

Akhisarspor har onekligen en tendens att bjuda upp till dans. Hela tolv av lagets femton senaste matcher har passerat spelad lina. På hemmaplan har det blivit minst tre mål gjorda totalt i de tre senaste matcherna. Även om klubben inte har någon chans att nå avancemang efter fem (!) förluster talar en plötsligt stigande formkurva (3-0 hemma mot Fenerbahçe i senaste ligaomgången) för att turkarna åtminstone kan prestera igen efter en i övrigt strulig höst som innehållit rejäla bottennapp. Ett bekymmersamt skadeläge (fyra spelare borta) och med tanke på att en viktig match i ligan mot Kayserispor väntar (reserver kan luftas) redan om tre dagar finns all anledning att tro att det blir en öppen och böljande tillställning. Standard Liège behöver förmodligen vinna matchen och måste kliva framåt. Därför spelas att det blir över två mål gjorda totalt i matchen.

Djävulens advokat

Även om både Akhisarspor och Standard Liège har levererat målfester i Europa League finns det visst tvivel kring gästernas aktuella målform. Bara tre av de sex senaste matcherna har slutat med totalt över två mål gjorda. Belgarna har dessutom bara gjort två mål framåt sett till de tre senaste. Får Standard Liège väl in ett ledningsmål finns det även en risk att laget backar hem och försöker att spela av matchen för att få med sig tre poäng. Att Akhisarspor gör första målet är en nyckel för att spelad lina ska gå in.


Publicerad: 13 december 2018 klockan 16:29

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
13 dec 18.55
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.72

Odds

Plusmeny
Besiktas vs Malmö FF
Ö 5.0 K500 kr1.92

Dela vidare!

Kommentera nedan!