Ålesund vs HamKam • Rekraketer
Annons
Speltips
OBOS-ligaen

Ålesund vs HamKam

Ålesund har siktet inställt på en återkomst till den norska högstaligan. HamKam krigar för att undvika nedflyttning efter en svag säsong.

Avspark: 28 aug 18.00
Annons

Ålesund var nära att studsa tillbaka till Eliteserien förra säsongen. Men till slut föll laget på målsnöret och missade avancemang med en ynka poäng. I år är laget ute efter revansch. HamKam landade i mittenskiktet av tabellen i fjol. Men nu går det betydligt tyngre för klubben som behöver hitta formen för att lyfta från nedflyttningsstriden.

Hemmalag

Ålesund slutade på en tredjeplats i den norska andraligan förra året och missade därmed en direktplats till högstaligan. I det efterföljande kvalspelet föll laget i dubbelmötet mot Stabæk (1-1 och 1-2). Den här säsongen är klubben ute efter revansch och har verkligen tagit kommandot i ligaspelet. Med endast en förlust totalt (1-2 mot Raufoss) hittills ser det ut som att Ålesund kommer att lägga beslag på en av de två direktplatserna. För tillfället ligger laget på en ohotad förstaplats i tabellen med hela 50 poäng på 19 matcher.

Fem senaste matcherna

Bortalag

HamKam har inte haft någon lätt resa i ligaspelet den här säsongen. Laget, som slutade på en någorlunda stabil niondeplats i fjol, har inte alls fått till spelet och endast plockat fem segrar totalt. Just nu ligger HamKam på en tolfteplats i tabellen med 20 inspelade poäng på 19 matcher. Med tanke på att klubben bara har fyra poäng ner till det undre kvalstrecket måste en formhöjning ske för att undvika onödig dramatik i slutspurten av ligan. Efter två raka segrar mot Sandefjord (1-0) och Sandnes Ulf (2-0) tändes hoppet i början av augusti. Men sedan dess har HamKam inte vunnit på tre raka och åkte på en jobbig förlust hemma mot bottenkollegan Notodden (0-1) i den senaste omgången.

Fem senaste matcherna

Statistik

Ålesund har vunnit de två senaste matcherna mot HamKam. Det senaste mötet lagen emellan slutade 2-1 till ett då bortaspelande Ålesund.

Ålesund har vunnit alla 8 hemmamatcher i ligaspelet den här säsongen.

HamKam snittar endast 0.89 poäng per bortamatch i ligaspelet.

Ålesund har gjort minst 2 mål framåt i de 3 senaste hemmamatcherna i ligan.

HamKam har förlorat 3 av de 4 senaste ligamatcherna på bortaplan.

Speltips

Ålesund har gått fram som en maskin i årets upplaga av OBOS-ligaen. Laget har vunnit alla åtta hemmamatcher hittills och sitter nu i förarsätet i tabellen med ena foten i högstaligan. HamKam lyckades knipa två raka segrar i ligaspelet för några veckor sedan. Men sedan dess har det återigen sett dystert ut för laget som bara lyckats vinna totalt två matcher på bortagräs den här säsongen. Ålesund har en fin möjlighet att rycka ytterligare i tabelltoppen och tar inga fångar hemma på Color Line Stadion. Med sju raka ligasegrar finns det gott om självförtroende hos hemmalaget som snittar hela 2.75 mål framåt per hemmamatch. Allting talar för en utklassning för ett motiverat Ålesund mot ett svagt och stukat HamKam. Men för att säkra upp liret spelas 1 (AH -1.0). Något som ger insatsen om Ålesund bara vinner matchen med ett mål.

Djävulens advokat

Ålesund har bara vunnit med uddamålet mot HamKam i de två senaste segermatcherna. Och om vi kikar längre tillbaka på historiken lagen emellan ser det lika självklart ut att hemmalaget kommer att köra över gästerna. Ålesund har bara vunnit tre av de sju senaste hemmamatcherna mot HamKam. Och två av de fyra senaste har HamKam vunnit.


Publicerad: 28 augusti 2019 klockan 08:26

Speltipset
Tips
1 (AH -1.0)
Avspark
28 aug 18.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.70

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!