Ålesund vs Strömmen • Rekraketer
Annons
Speltips
OBOS-ligaen

Ålesund vs Strömmen

Ålesund har fått en drömstart i den norska andradivisionen och toppar tabellen. Gästande Strömmen vill fly undan nedflyttningsstrecket.

Avspark: 16 maj 00.00
Annons

Ålesund har hämtat sig efter fjolårets tunga nedflyttning och njuter av frisk luft i lungorna efter en riktig drömstart i OBOS-ligaen. Serieledarna är obesegrade hittills och trummar på för att befästa sin förstaplats och återvända till högstadivisionen efter bara en säsong. Strömmen har bara två segrar hittills och kommer till Color Line Stadion med tre raka förluster (senast 2-3 mot Jerv) i ryggen.

Hemmalag

Ålesund åkte ur Eliteserien i fjol (näst sist i tabellen) och har nu siktet inställt på att studsa tillbaka till den norska högstadivisionen direkt. Klubben har redan ett grepp om avancemang efter att ha intagit förstaplatsen med 19 poäng på 7 matcher. Laget är inne i en ursinnig form och har plockat sex raka segrar (senast 3-2 mot Åsane) efter den oavgjorda premiärmatchen (0-0) mot Sogndal.

Bortalag

Strömmen var ett mittenlag i OBOS-ligaen förra året. Och även om säsongen knappt har kommit i gång ser laget ut att gå mot ännu en halvsval placering i tabellen. För tillfället ligger klubben på en blygsam tolfteplats med bara 6 inspelade poäng på 7 matcher. Strömmen har bara en poäng ner till nedflyttningsstrecket och behöver hitta en formsving uppåt för att skapa marginal nedåt i tabellen.

Statistik

Ålesund är ligans formstarkaste lag och har gjort mål i både första och andra halvlek i hela 71 procent av säsongens matcher så här långt. Strömmen har lyckats hitta nätet i sju raka seriematcher.

För Ålesund har 86 procent av matcherna slutat med över 2.5 mål gjorda.

Strömmen snittar totalt 3.67 mål per bortamatch hittills den här säsongen.

Ålesund snittar 2.57 mål framåt per match hittills den här säsongen.

För Strömmen har de 7 senaste matcherna slutat med över 2.5 mål gjorda.

Speltips

Ålesund tar inga fångar på hemmagräs och har gjort minst två mål i de sex senaste matcherna i OBOS-ligaen. På de tre senaste hemmamatcherna har laget gjort hela tio mål totalt. Strömmen har bjudit upp till dans i ett flertal böljande matcher hittills den här säsongen och behöver kliva framåt mot serieledarna för att plocka poäng och skapa distans ner till nedflyttningsplatserna. En offensiv målfest väntas när klubbarna gör upp i den åttonde ligaomgången. Därför spelas att det blir över 2.5 mål i matchen.


Publicerad: 16 maj 2018 klockan 05:57

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
16 maj 18.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.50

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!