Arminia Bielefeld vs Darmstadt 98 • Rekraketer
Annons
Speltips
2. Bundesliga

Arminia Bielefeld vs Darmstadt 98

Arminia Bielefeld har hittat formen på sistone och klättrat i tabellen. Darmstadt 98 vann senast och har skapat en lucka ned till strecket.

Avspark: 3 mar 13.30
Annons

Arminia Bielefeld tillhörde toppen av 2. Bundesliga i fjol och sladdade till sist in precis under kvalstrecket för spel om avancemang. Den här säsongen har gått tyngre för klubben som ligger på den undre halvan av tabellen och fått upp farten först på sistone. Darmstadt 98 landade i mitten av tabellen förra året och ser ut att ha fallit tillbaka ytterligare några steg under den här säsongen av den tyska andraligan.

Hemmalag

Arminia Bielefeld har brottats med en hel del problem både på och utanför planen de senaste åren. Bara för något år sedan spelade klubben i den tyska tredjedivisionen. Men i fjol sprattlade Arminia Bielefeld till och var snubblande nära att slå in sig bland de tre främsta i tabellen och utmana om en plats till Bundesliga. Den här säsongen har varit mer svajig för laget som framför allt var nere i brygga under en stor del av senhösten (nio raka matcher utan seger). Just nu ligger Arminia Bielefeld på en blygsam elfteplats i tabellen med 28 poäng på 23 matcher. Tränaren Uwe Neuhaus har en del huvudbryn inför mötet Darmstadt 98. Nils Quaschner, Christopher Nöthe, Tom Schütz, Sören Brandy och Sven Schipplock missar nämligen alla matchen på grund av skador.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Darmstadt 98 rasade ur Bundesliga för två år sedan och fick nöja sig med en mittenplacering i fjolårsupplagan av den tyska andradivisionen. Den här säsongen har varit ännu mer trasslig för laget som innan segern senast (2-0 hemma mot Dynamo Dresden) låg farligt nära nedflyttningsstrecket. För tillfället ligger Darmstadt 98 på en trettondeplats (sex poäng ner till strecket) med 26 inspelade poäng på 23 matcher. Men med tanke på de senaste månadernas formsvacka kan klubben inte direkt slappna av. En seger behövs om Darmstadt 98 ska kunna jobba sig ännu längre upp i tabellen och känna sig trygga med att kontraktet kan säkras. I truppen saknas skadade Selim Gündüz, Max Grün, Rouven Sattelmaier och Christoph Moritz.

Fem senaste matcherna

Statistik

Sju av de nio senaste matcherna mellan Arminia Bielefeld och Darmstadt 98 har slutat med att båda lagen gjort mål. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade 2-1 till ett då bortaspelande Arminia Bielefeld.

Arminia Bielefeld har gjort minst 1 mål i de 9 senaste ligamatcherna.

Darmstadt 98 har nätat i 82 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet.

Arminia Bielefeld har släppt in mål i hela 91 procent av ligamatcherna på hemmagräs.

Darmstadt 98 har släppt in mål i de 9 senaste bortamatcherna i ligan.

Speltips

För Arminia Bielefeld går spelet in i 82 procent av lagets hemmamatcher. För Darmstadt 98 är motsvarande siffra på bortaplan i ligaspelet 73 procent. Sett i närtid har spelet gått in i sju av Arminia Bielefelds nio senaste matcher. Båda lagen har gjort mål i åtta av de nio senaste i ligan för Darmstadt 98. Två lag som trivs med varandra (spelet gåt in i sju av de nio senaste) brakar nu i samman i en vägvisande sammandrabbning. Segraren i matchen kan ta fart uppåt i tabellen medan förloraren kan bli inblandad i bottenstriden på nytt. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Schüco Arena.

Djävulens advokat

Mer eller mindre allting pekar mot att både Arminia Bielefeld och Darmstadt 98 hittar nätet i matchen. Men gästerna är seriens absolut sämsta bortalag (bara sex inspelade poäng) så här långt in på säsongen. Hemmalaget har bättre form och och ska vara ett nummer för stort i mötet. Om Arminia Bielefeld hittar ledningsmålet finns det en risk att Darmstad 98 börjar att hänga med huvudena och kastar in handduken.


Publicerad: 3 mars 2019 klockan 11:59

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
3 mar 13:30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.80

Odds

Plusmeny
Heerenveen vs Willem II
BLGM1 000 kr1.61
Wolfsburg vs Werder Bremen
BLGM1 000 kr1.61
Napoli vs Juventus
Ö 8.5 SPM1 500 kr1.75

Dela vidare!

Kommentera nedan!