Ascoli vs Pescara • Rekraketer
Annons
Speltips
Serie B

Ascoli vs Pescara

Ascoli jagar en kvalplats för att kunna nå spel i Serie A till nästa säsong. Pescara har siktet inställt på att knipa en plats bland de två främsta.

Avspark: 7 apr 15.00
Annons

Ascoli var snubblande nära att åka ur Serie B i fjol efter ett rafflande kvalspel mot Virtus Entella. Den här säsongen har gått betydligt bättre för klubben som nu har chans att ta klivet upp till Serie A om laget får till en stark slutspurt. Pescara tillhörde bottenskiktet i tabellen förra säsongen. Men i år har klubben fått upp farten rejält i ligaspelet och ställer nu in siktet på avancemang (direkt eller via kvalspel) efter en stabil säsong.

Hemmalag

Ascoli genomled en tung säsong i fjol och säkrade nytt kontakt med minsta möjliga marginal. Men den här säsongen har gått betydligt bättre för klubben som trots vissa svackor och en hel del kryss (tolv stycken) är med i toppstriden och nosar på en plats bland de åtta främsta som innebär spel om avancemang. Just nu ligger laget på en tiondeplats med 36 poäng på 29 matcher. Med sju poäng upp till åttondeplacerade Spezia behövs nu segrar för att knapra sig ikapp och förbi. Men med seger senast mot Calcio Padova (2-1) har skänkt både hopp och tro.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Pescara inledde säsongen starkt och hade bara en förlust på de elva första matcherna i ligaspelet. Visserligen har fortsättningen av säsongen varit mer ojämn. Men klubben har fortfarande en fin position i tabelltoppen och har nu chans att knipa åtminstone en kvalplats med chans till avancemang. För tillfället ligger Pescara på en femteplats med 48 inspelade poäng på 30 matcher. Upp till en direktplats är det i dagsläget sex poäng. Så hoppet om en direktplats till Serie A lever i allra högsta grad för ett hungrigt Pescara som har gott om motivation nu när säsongen går in i slutspurten.

Fem senaste matcherna

Statistik

Båda lagen har gjort mål i fyra av de fem senaste matcherna mellan Ascoli och Pescara. Allra senaste mötet lagen emellan i höstas slutade 1-1.

Ascoli har gjort mål i 87 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet hittills.

Pescara har hållit nollan i endast 13 procent av bortamatcherna i ligan.

Ascoli har släppt in minst 1 mål i de 10 senaste ligamatcherna på hemmagräs.

Pescara snittar totalt hela 2.93 mål per match på bortaplan i ligaspelet.

Speltips

För Ascoli går spelet in i 67 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet hittills. För Pescara är motsvarande siffra på bortaplan i ligaspelet 73 procent. Ascoli har gjort mål i de fyra senaste matcherna på hemmaplan och hittat nätet i hela 83 procent av hemmamatcherna så här långt in på säsongen. Samtidigt går spelet in i sex av de sju senaste ligamatcherna på hemmagräs. Pescara har gjort mål i 80 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet och hittat nätet i fyra av de fem senaste ligamatcherna på bortaplan. Båda lagen har gjort mål i fyra av Pescaras sex senaste matcher i ligaspelet. Det mesta talar för en hård, underhållande och fartfylld batalj mellan två lag som historiskt sett trivs mot varandra. Spelet går in i fyra av de fem senaste matcherna lagen emellan. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stadio Cino e Lillo Del Duca.

Djävulens advokat

Även om det mesta talar för att det blir mål åt bägge håll är det osäkert huruvida Ascoli mår efter förnedringen mot Lecce (0-7) för några veckor sedan. Visserligen studsade laget tillbaka mot Benevento och bottenlaget Calcio Padova. Men frågan är om hemmalaget kan stå emot när ett uppflyttningshungrigt Pescara kliver ut på gräset.


Publicerad: 7 april 2019 klockan 10:37

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
7 apr 15.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.80

Odds

Plusmeny
Esbjerg vs Midtjylland
BLGM500 kr1.75

Dela vidare!

Kommentera nedan!