Atalanta vs Lazio • Rekraketer
Annons
Speltips
Serie A

Atalanta vs Lazio

Atalanta har tre raka segrar i ligaspelet och stormar fram mot ännu en säkrad Champions League-plats. Lazio leder i skrivande stund Serie A och har titelsmak i munnen efter en ruggigt stark ligasäsong hittills.

Avspark: 7 mar 18.00
Annons

Atalanta, som slutade trea i fjol, sätter återigen färg på Serie A. Under ledning av tränare Gian Piero Gasperini har klubben visat sig vara mer eller mindre garant vad gäller målkalas den här säsongen av den italienska högstaligan. Och även om laget läcker bakåt finns det desto större eldkraft framåt. Något som segersiffrorna mot Lecce (7-2) senast visar. För tillfället ligger Atalanta på en fjärdeplats i tabellen med 48 poäng på 25 matcher. Med tre raka segrar i ligan ser det givetvis ljust ut för Nerazzurri som ser ut att kunna säkra en ny plats i Champions League till nästa säsong. Men med Roma jagande underifrån finns ingen anledning att dra i handbromsen än på ett tag.

Lazio har tagit rejäla kliv framåt efter den blygsamma sjundeplatsen förra säsongen. Rom-klubben ligger för tillfället etta i tabellen med 62 inspelade poäng på 26 matcher och har inte förlorat en enda ligamatch (0-1 mot Inter) sedan slutet av september. Och med fyra raka segrar har Lazio definitivt utkristalliserat sig som den största titelutmanaren till suveränerna Juventus som ligger två poäng bakom med en match färre spelad. Men mot ett nästan lika formstarkt (och framför allt ännu målgladare) Atalanta behöver serieledarna prestera på topp för att kunna ta bussen hem till huvudstaden med ännu en trepoängare i trunken.

Atalanta kliver över spelad mållina i de 7 senaste ligamatcherna på hemmaplan och i hela 92 procent av hemmamatcherna totalt sett. Lazio har passerat linan i 75 procent av lagets bortamatcher så här långt in på säsongen.
Atalanta snittar totalt 4.33 mål per hemmamatch i ligaspelet hittills. För Lazio ligger motsvarande bortasnitt på 2.83 mål per match.
För Atalanta går spelet in i 5 av de 6 senaste matcherna i ligaspelet. För Lazio går spelet in i 7 av de 9 senaste bortamatcherna i ligan.
Atalanta har hittat nätet i de 13 senaste ligamatcherna och släppt in mål i 83 procent av hemmamatcherna. Lazio har gjort mål i de 9 senaste bortamatcherna och hållit nollan i endast 17 procent av alla ligamatcher på bortaplan totalt sett.

Att det ska bli mål på Gewiss Stadium råder det nog inga tvivel om. Atalanta, som hoppat över linan i hela 92 procent av hemmamatcherna hittills, har gjort flest mål (70 stycken) av alla lag i serien så här långt in på säsongen. Tvåan i måltabellen? Lazio med 60 strutar totalt. Klart är att hemmalaget ser en möjlighet att skapa en liten lucka i tabellen i händelse av en ny seger. En trepoängare ser nämligen till att utöka avståndet ner till femman Roma som ligger tre poäng efter med en match mer spelad. Samtidigt kommer Lazio, som inte förlorat på 21 (!) matcher i ligaspelet, trycka på för att ta ännu en seger och hålla jämna steg med jagande Juventus. Båda lagen har gjort mål i 75 procent av Atalantas matcher i ligan på hemmaplan. Siffran är densamma för Lazio på bortaplan i ligaspelet. Här skruvar vi till ett fint kombinationsspel.


Publicerad: 3 mars 2020 klockan 15:21

Speltipset
Tips
Ö 2.5 + BLGM
Avspark
7 mar 18.00
Resultat
Push
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.83

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!