Atalanta vs Parma • Rekraketer
Annons
Speltips
Serie A

Atalanta vs Parma

Atalanta behöver en ny seger för att närma sig en Champions League-plats i tabellen. Parma har tre raka förluster i ligaspelet, närmar sig strecket och måste nu höja sig flera nivåer för att skapa arbetsro.

Avspark: 6 jan 15.00
Annons

Atalanta är återigen med och krigar om en plats i Champions League till nästa säsong. Bergamo-klubben ligger för tillfället på en sjundeplats i tabellen med 25 poäng på 14 matcher. Med tre segrar på de fem senaste, och ett kryss mot Juventus, ser det lovande ut för hemmalaget som har tre poäng upp till fjärdeplacerade Napoli. Atalanta har i alla fall visat upp fin form på hemmagräs den senaste tiden och har vunnit de tre senaste ligamatcherna på hemmagräs övertygande. Eller vad sägs om 3-0 mot Fiorentina, 4-1 mot ligatrean Roma och allra senast hela 5-1 mot sexan Sassuolo. Hemmaformen är med andra ord monumental.

Parma ser ut att få kriga för överlevnad i botten av tabellen efter en kärv säsong så här långt. Laget, som har halkat ned till en sextondeplats med 12 poäng på 15 matcher, har förlorat tre raka matcher i ligan (senast 0-3 hemma mot Torino) och behöver ett trendbrott för att kunna studsa tillbaka uppåt. I dagsläget är det endast en poäng som skiljer Parma från de tre jagande lagen underifrån. Men nog blir Atalanta en svår nöt att knäcka för gästerna som bara tagit en enda trepoängare på bortagräs (2-1 mot Genoa) i ligaspelet hittills den här säsongen.

Atalanta har fått minst ett gult kort i 86 procent av ligamatcherna så här långt och snittat totalt sett 1.71 kort per match. Parma kliver över minst två utdelade kort i 71 procent av matcherna i Serie A hittills den här säsongen. Parma snittar totalt 2.57 kort per match.
Atalanta ligger trea i tabellen sett till orsakade frisparkar med 15.2 stycken per match. Bara Spezia och Verona är värre. Parma ligger tvåa i tabellen vad gäller tacklingar med ett totalsnitt på 16.6 tacklingar per match.
Atalanta kliver över den totala kortlinan i 79 procent av ligamatcherna den här säsongen. Parma kliver över samma lina i 60 procent av lagets ligamatcher så här långt.
Juan Luca Sacchi är den näst mest kortglada domaren i Serie A. Sacchi snittar hela 6.75 gula kort per match i ligan den här säsongen och har delat ut kort till båda lagen i varje match han dömt i ligan under hösten och vintern.

Kortfest står på agendan i Bergamo. Ett frustrerat Parma har dragit på sig minst två gula kort i tre av de fyra senaste bortamatcherna i ligan och ställs nu mot ett Atalanta i rejäl medvind på hemmaplan som kommer att sätta ett galet tryck mot gästerna. Vi kan helt klart vänta oss en hård batalaj på Gewiss Stadium med skivglad domare som är uppe och nosar på sju gula kort per match. Därför spelas att Atalanta får minst ett gult kort, att Parma får minst två gula kort och att det totalt i matchen blir minst fyra gula kort utdelade. Spelet skapas genom spelskaparen inne i Bet365.


Publicerad: 5 januari 2021 klockan 11:34

Speltipset
Tips
Ö 0.5 kort för Atalanta + Ö 1.5 kort för Parma + Ö 3.5 kort totalt
Avspark
6 jan 15.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr (2U)

1.95

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!