Athletic Bilbao vs Real Sociedad • Rekraketer
Annons
Speltips
La Liga

Athletic Bilbao vs Real Sociedad

Athletic Bilbao har visat sig starka på hemmagräs och jagar en ny seger för att ta position i tabellen. Real Sociedad famlar efter den fina höstformen efter tre raka förluster i La Liga.

Avspark: 31 dec 14.30
Annons

Athletic Bilbao har varit stabila hemma på San Mamés Barria under hösten i La Liga. I stället är det bortaformen som har strulat för laget som med 18 poäng på 15 matcher sladdar in på en tiondeplats i tabellen. Men med två starka resultat i ryggen genom segern hemma mot Huesca (2-0) och krysset borta mot fjärdeplacerade Villarreal (1-1) finns det nu hopp om att ta ett litet skutt uppåt genom en segern hemma mot Real Sociedad. Klart är att hemmalaget fått skruv på offensiven med mål i de fyra senaste ligamatcherna.

Real Sociedad med svenske stjärnskottet Alexander Isak i spetsen inledde säsongen i La Liga imponerande starkt och vann sju av de tio inledande matcherna i ligaspelet. Men sedan slutet av november har det gått tyngre för tränare Imanol Alguacils mannar som nu är uppe i sex raka matcher utan seger i ligaspelet. De tre senaste matcherna, allra senast 0-2 mot Atletico Madrid, har dessutom slutat med förlust. Ett trendbrott behöver ske för Real Sociedad för att kunna hålla sig kvar i toppskiktet av tabellen. För tillfället ligger klubben på en tredjeplats med 26 inspelade poäng på 16 matcher. Därmed lever drömmen om Champions League fortfarande. Men formen behöver onekligen höjas om inte laget ska tappa ytterligare mark.

Real Sociedad har vunnit 4 av de 5 senaste matcherna mot Athletic Bilbao. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade 2-1 till ett för dagen hemmaspelande Real Sociedad.
Real Sociedad är seriens näst vassaste bortalag och snittar hela 2.50 poäng per bortamatch i ligaspelet så här långt.
Athletic Bilbao har hållit nollan i endast 20 procent av lagets matcher i La Liga så här långt in på säsongen.
Real Sociedad har hittat nätet i 88 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet hittills den här säsongen och landat på minst 2 mål gjorda totalt i 75 procent av lagets bortamatcher i ligan.

Två segerhungriga lag gör upp poängen under nyårsaftonen. Athletic Bilbao lutar sig emot en stark hemmaform medan bortastarka Real Sociedad jagar första trepoängaren i ligaspelet sedan slutet av november. Hemmalaget har fått till skärpan offensivt och nätat i de fyra senaste ligamatcherna. Samtidigt har Real Sociedad blivit nollade i endast 12 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Vi ska inte luras av Real Sociedads trista facit i närtid. Motstånder har varit tuff och Alexander Isak och kompani har nu en gyllene möjlighet att vända trenden. Ser vi till inbördes möten har gästerna vunnit fyra av de fem senaste och ska sitta på bättre kvalitet än vad oddsen visar. Här hittas definitivt spelvärde i att Real Sociedad tar hem segern efter ett tufft spelschema i La Liga.


Publicerad: 29 december 2020 klockan 10:38

Speltipset
Tips
2
Avspark
31 dec 14.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr (3U)

2.55

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!