Augsburg vs SC Freiburg • Rekraketer
Annons
Speltips
Bundesliga

Augsburg vs SC Freiburg

Ett Augsburg som befinner sig i ett ingenmansland i tabellen söker riktning inför våren. SC Freiburg ser en möjlighet att närma sig Europa-platserna i händelse av en seger.

Avspark: 15 feb 15.30
Annons

Augsburg slutade precis ovanför strecket förra säsongen. Den här upplagan av Bundesliga ser ut att sluta med mindre dramatik för klubben som åtminstone för stunden har tillräckligt med luft nedåt i tabellen för att känna sig lugna. Klart är att Augsburg har blandat och gett så här långt in i ligaspelet. Bland annat har en stark period i november och december (fem segrar på sex matcher) följts av en formdipp den senaste tiden med fem förluster på de sex senaste i ligaspelet. För tillfället ligger Augsburg på en tolfteplats i tabellen med 26 poäng på 21 matcher. Om laget ska ta sikte högre upp i tabellen behövs nog en seger hemma mot SC Freiburg för att få upp farten igen.

SC Freiburg tillhörde bottenskiktet av Bundesliga förra året. Men den här säsongen ser det ut att gå betydligt bättre för klubben som är med och utmanar om de sista Europa-platserna. Just nu ligger laget på en åttondeplats med 32 inspelade poäng på 21 matcher. Med endast tre poäng upp till Schalke 04 på sjätteplatsen finns alla möjligheter att fortsatt vara med och kriga om en topplacering för ett SC Freiburg som efter två raka förluster i ligaspelet tog en viktig seger hemma mot Hoffenheim (1-0) i den senaste omgången. Nu går marschen vidare.

För Augsburg går spelet in i 90 procent av hemmamatcherna i ligaspelet hittills den här säsongen. SC Freiburg har klivit över spelad lina i 73 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet.
Augsburg har nätat i de 7 senaste hemmamatcherna i ligaspelet och samtidigt släppt in mål i de 5 senaste matcherna i ligan. Freiburg har gjort mål i 73 procent av bortamatcherna i ligan och samtidigt släppt in mål i 91 procent av matcherna.
Augsburg snittar totalt hela 3.80 mål per hemmamatch i ligaspelet så här långt in på säsongen. Motsvarande snitt för SC Freiburg på bortaplan i ligan ligger på 3.27 mål per match.
I 5 av de 8 senaste mötena mellan Augsburg och SC Freiburg har det blivit minst 3 mål gjorda totalt. Men det allra senaste mötet lagen i höstas emellan slutade 1-1.

Visst ligger banan öppen inför mötet på WWK Arena. Augsburg är ute efter att bryta en negativ trend (fem förluster på de sex senaste) och vill studsa tillbaka med besked efter brakförlusten borta mot Eintracht Frankfurt (0-5) allra senast. Samtidigt vill SC Freiburg ta vidare språng ur segern mot Hoffenheim senast för att ta rygg på framför allt Bayer Leverkusen och Schalke 04 som för tillfället lagt beslag på de sista Europa-platserna i tabellen. Vi kan räkna med fint målkalas mellan ett hemmalag som passerar linan i hela 90 procent av hemmamatcherna i ligan och ett gästande SC Freiburg som kliver över samma lina i 73 procent av ligamatcherna på bortagräs.


Publicerad: 13 februari 2020 klockan 14:33

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
15 feb 15.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.72

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!