Augsburg vs Wolfsburg • Rekraketer
Annons
Speltips
Bundesliga

Augsburg vs Wolfsburg

Augsburg behöver poäng för att lyfta ur bottenstriden i Bundesliga. Wolfsburg vill krympa avståndet till tabelltoppen efter en fin svit.

Avspark: 23 dec 00.00
Annons

Augsburg har tillhört den undre tabellhalvan av Bundesliga i flera år och ser ånyo ut att få kriga för att säkra fortsatt spel i den tyska högstadivisionen efter en svag höst. Wolfsburg undvek nedflyttning genom ett nervkittlande kvalspel förra säsongen och har nu höjt sig flera nivåer. Klubben skuggar topplagen i tabellen och med fem raka utan förlust ser laget ut att kunna utmana om en Europa-plats om den fina formen fortsätter.

Hemmalag

Augsburg är inne i ett tjockt mörker efter en svag höst i den tyska högstadivisionen. Laget har bara vunnit en match av de tio senaste (totalt bara tre segrar så här långt) och åkt på rejäla nitar i närtid med fyra raka torsk innan kryss mot Hertha Berlin och Schalke 04 allra senast. Just nu ligger laget precis ovanför strecket på en femtondeplats med endast 15 poäng på 16 matcher. Om klubben ska säkra nytt kontrakt krävs onekligen en rejäl höjning för att bryta den negativa trenden. Men i dagsläget finns det ingenting som talar för att Augsburg har en vändning i sikte. Klubben brottas även med stora skadebekymmer. I truppen saknas nämligen skadade Fredrik Jensen och Christoph Janker. Dessutom är det osäkert huruvida Jeffrey Gouweleeuw, Caiuby, Martin Hinteregger och Marco Richter kan delta i matchen på grund av skadekänningar.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Wolfsburg klarade sig med nöd och näppe kvar i Bundesliga i fjol efter att ha slagit ut Eintracht Braunschweig i kvalspelet. Den här säsongen har det gått betydligt bättre för klubben som just nu är inne i ett rejält stim med fem raka ligamatcher utan förlust varav fyra slutat med seger. För tillfället ligger laget på en stabil sjätteplats i tabellen med 26 poäng på 16 matcher. I händelse av en en ny seger kan ett formstarkt Wolfsburg klättra ytterligare och sätta press på toppkvintetten i jakten på en åtråvärd Champions League-plats till nästa säsong. Tränaren Bruno Labbadia får klara sig utan kvartetten Ismail Azzaoui, Ignacio Camacho, Josip Brekalo, Marcel Tisserand och eventuellt även Jérôme Roussillon i matchen mot Augsburg.

Fem senaste matcherna

Statistik

Augsburg har släppt in mål i hela 86 procent av sina hemmamatcher i ligan så här långt in på säsongen. Samtidigt har Wolfsburg gjort minst två mål i de tre senaste matcherna i ligan.

Augsburg har inte vunnit någon av sina 7 senaste matcher i Bundesliga.

Wolfsburg har vunnit eller kryssat 5 av de 6 senaste ligamatcherna.

Augsburg har släppt in minst 1 mål i de 8 senaste matcherna i ligan.

Wolfsburg snittar 1.86 poäng per bortamatch i ligaspelet den här säsongen.

Speltips

Augsburg är inne i en svacka med sju raka utan seger i ligan. Laget har bara tagit en enda seger på hemmaplan (4-1 mot Freiburg) och är därmed det näst sämsta hemmalaget i hela Bundesliga. Klubben har förlorat hela fyra av de sex senaste totalt och med rejäla skadebekymmer (totalt sex spelare kan missa matchen) och en trupp helt utan självförtroende får hemmalaget det tufft mot ett formstarkt Wolfsburg som är det fjärde bästa laget i serien sett till de åtta senaste och som fått skruv på offensiven med minst två mål gjorda i de tre senaste ligamatcherna. Allting talar för att ett hungrigt Wolfsburg som fått vittring på en Europa-plats åtminstone kommer att få med sig ett kryss från bortamötet med ett stukat Augsburg som inte alls levererar för tillfället. Därför spelas att det antingen blir oavgjort eller att Wolfsburg vinner matchen på WWK Arena.

Djävulens advokat

Även om Wolfsburg har betydligt vassare form än sina motståndare talar den inbördes historiken lagen emellan om en jämn tillställning. Augsburg har vunnit tre av de fem senaste matcherna mot Wolfsburg och tog även hem tre poäng (2-1) i den senaste hemmamatchen mot dagens motståndare. Augsburg är i poängbehov för att skapa marginal ned till strecket och kan karva fram en topprestation nu när det krisar.


Publicerad: 23 december 2018 klockan 12:31

Speltipset
Tips
X2
Avspark
23 dec 15.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.53

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!