AZ Alkmaar vs Feyenoord • Rekraketer
Annons
Speltips
KNVB Beker

AZ Alkmaar vs Feyenoord

AZ Alkmaar kliver in i cupfinalen med rak rygg efter att ha säkrat tredjeplatsen i Eredivisie. Ett urstarkt Feyenoord är ute efter revansch.

Avspark: 22 apr 00.00
Annons

AZ Alkmaar har luft under vingarna efter att klubben säkrat den viktiga tredjeplatsen (och spel i Europa League till hösten) i holländska Eredivise. Nu vill laget kröna en stark avslutning på säsongen med att vinna cupguldet. Ett hungrigt Feyenoord vill ta revansch efter att ha missat just tredjeplatsen i ligan och kommer till finalen med ett fokuserat miniläger i Spanien i ryggen.

Hemmalag

AZ Alkmaar kan redan nu blicka tillbaka på en fin säsong i ligan efter att ha säkrat tredjeplatsen med två matcher kvar. Laget är i kalasform (bara två förluster på de nio senaste matcherna) och dyker in i finalen med en målfest i senaste ligaomgången (4-3 mot Vitesse) i bagaget. AZ Alkmaar får klara sig utan skadade kvintetten Ondrej Mihálik, Jeremy Helmer, Marko Vejinović, Myron Boadu och Calvin Stengs (som alla missade segermatchen mot Vitesse senast) i finalen mot Feyenoord.

Bortalag

Feyenoord avslutar för tillfället ligaspelet i Eredivisie urstarkt och har sex raka vinster (bäst form av alla lag). Men de kommer inte att hinna ikapp och förbi AZ Alkmaar i tabellen med två omgångar kvar. Klubben brinner av revanschlust och laddar nu om revolvern inför cupfinalen. Laget åkte iväg på ett kort läger i Spanien för att fokusera med anledning av finalen och vill nu fortsätta den fina formkurvan (hela tjugotvå mål gjorda på de sex senaste matcherna). Till mötet med AZ Alkmaar kommer Feyenoord med fullt manskap utöver försvararen Jeremiah St. Juste som är skadad.

Statistik

AZ Alkmaar och Feyenoord bjuder nästan alltid på målrika historier. I de nio (!) senaste matcherna lagen emellan har det blivit över 2.5 mål gjorda. Senaste mötet i mitten av mars slutade 2-1 till Feyenoord.

AZ Alkmaar snittar totalt 3.16 mål per match den här säsongen.

För Feyenoord har de 8 senaste matcherna slutat med över 2.5 mål gjorda.

AZ Alkmaar har gjort minst 4 mål i de 4 senaste cupmatcherna.

Feyenoord snittar totalt 3.31 mål per match den här säsongen.

Speltips

AZ Alkmaar kommer till finalen med gott självförtroende och lämnar startblocken med glöd under dobbarna. Feyenoord ser en möjlighet att rädda säsongen genom att ro hem ett cupguld. Förutsättningarna och historiken lagen emellan bäddar för en tempostark och offensiv duell med två lag som vill framåt. Därför spelas att det blir över 3.0 mål i matchen. Vid händelse av att det blir just exakt tre mål får vi insatsen tillbaka.


Publicerad: 22 april 2018 klockan 15:23

Speltipset
Tips
Ö 3.0
Avspark
22 apr 18.00
Resultat
Push
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.75

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!