AZ Alkmaar vs PSV Eindhoven • Rekraketer
Annons
Speltips
Eredivisie

AZ Alkmaar vs PSV Eindhoven

Ett målglatt PSV Eindhoven i kalasform går mot ligatiteln i Eredivisie. AZ Alkmaar kämpar för att ta sig upp på Champions League-plats i tabellen.

Avspark: 7 apr 00.00
Annons

PSV Eindhoven går fram som en ångvält i holländska högstadivisionen och har ryckt ifrån ligatvåan Ajax med fem matcher kvar av säsongen. AZ Alkmaar skuggar just Ajax från sin tredjeplats (fem poäng upp) och suktar efter den andra direktplatsen till Champions League nästa säsong.

Hemmalag

AZ Alkmaar ligger för tillfället trea i tabellen med 62 inspelade poäng på 29 matcher. Klubben, som i fjol slutade sexa, har fått upp farten under årets säsong och har vittring på Ajax som innehar den andra (och sista) Champions League-platsen. AZ Alkmaar har bara en förlust på de tolv senaste matcherna (senast vinst mot ADO Den Haag med 3-0). Inför mötet med PSV Eindhoven saknas skadade kvintetten Calvin Stengs, Marko Vejinovic, Jeremy Helmer, Myron Boadu och Thomas Ouwejan.

Bortalag

PSV Eindhoven är ligans suveräner och har spelat in hela 74 poäng på 29 matcher. Luckan ner till tvåan Ajax har utökats, och i händelse av vinst mot AZ Alkmaar skulle ligaledarna ta ett ännu hårdare grepp om titeln. Laget har bara förlorat tre (!) matcher på hela säsongen och kommer till matchen mot AZ Alkmaar med en färsk vinst mot NAC Breda (5-1) i bagaget. Till matchen mot AZ Alkmaar är truppen ordinarie utöver avstängde Steven Bergwijn.

Statistik

PSV Eindhoven har vunnit de sju (!) senaste mötena med AZ Alkmaar (senast 3-2). I sex av matcherna har det blivit minst tre mål gjorda.

För PSV Eindhoven har 76 procent av matcherna slutat med mer än 2.5 mål gjorda.

AZ Alkmaar snittar 2.00 gjorda mål per match på hemmaplan.

För AZ Alkmaar har 71 procent av hemmamatcherna slutat med mer än 2.5 mål gjorda.

PSV Eindhoven snittar 2.50 gjorda mål per match på bortaplan.

Speltips

AZ Alkmaar och PSV Eindhoven bjuder rent historiskt på målrika tillställningar. Två formtoppade lag med vass offensiv möts nu på Philips Stadion i ligans slutskede. Ingenting (tvärtom!) talar för att mötet lagen emellan ska frångå traditionen. Därför spelas att det blir över 3.0 mål i matchen. Vid händelse av att det blir just exakt tre mål får vi insatsen tillbaka.


Publicerad: 7 april 2018 klockan 11:46

Speltipset
Tips
Ö 3.0
Avspark
7 apr 19.45
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.75

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!