Barnsley vs Preston • Rekraketer
Annons
Speltips
Championship

Barnsley vs Preston

Barnsley har fått fart på säsongen med två raka segrar i ligaspelet och siktar nu in sig på toppskiktet av tabellen. Preston åkte på en tung bortaförlust mot Luton Town senast och jagar nu upprättelse.

Avspark: 15 dec 20.45
Annons

Barnsley inledde säsongen i Championship skakigt och lyckades inte vinna en enda match på de sju första omgångarna. Men längs med vägen har klubben fått upp farten och har nu med sig två raka segrar (senast 2-1 borta mot Sheffield Wednesday) i ligaspelet. Klart är att hemmalaget fått vittring på toppskiktet av tabellen efter den fina formhöjningen. En seger hemma mot ett betydligt mer skakigt Preston skulle se till att Barnsley, som just nu ligger på en trettondeplats med 25 poäng på 18 matcher, närmar sig en plats bland de sex främsta i tabellen.

Preston har onekligen blandat och gett under hösten. Fina skalper (som 4-2 mot Brentford och 3-2 mot Bournemouth) har varvats med mindre lyckade insatser som förlusten (0-3) borta mot Luton Town i den senaste omgången. Nu behöver gästerna studsa tillbaka med besked för att inte hamna i en negativ spiral inför det intensiva julschemat. För tillfället ligger Preston på en femtondeplats med 23 inspelade poäng på 18 omgångar. Precis som för Barnsleys del skulle därmed en seger ge fin skjuts inför slutspurten av året.

Preston snittar totalt hela 3.78 mål per bortamatch i ligaspelet så här långt. Sett till säsongen så här långt har linan passerats i 89 procent av matcherna på bortagräs.
Barnsley har gjort mål i 67 procent av ligamatcherna så här långt in på säsongen och samtidigt hållit nollan i endast 28 procent av matcherna i ligan.
Barnsley kliver över linan i de 5 senaste ligamatcherna. För Barnsley har linan passerats i de 6 senaste matcherna i ligaspelet.
Preston har släppt in minst 2 mål bakåt i de 4 senaste ligamatcherna på bortaplan.

Preston är segerhungriga efter att ha blivit uppsmiskade av Luton Town i den förra omgången. Klart är att gästerna har torrt krut i bössan. Med totalt 25 mål gjorda i ligaspelet så här långt sladdar laget in på en fin sjätteplats i måltabellen. Dessutom läcker klubben som ett såll. Med 28 mål insläppta totalt är Preston faktiskt sämst av alla lag i serien. Barnsley är på gång med två raka segrar i bagaget och kommer att trycka på för en tredje raka. Hemmalaget har gjort mål i fyra av de fem senaste matcherna i ligan och har nätat fyra gånger på de två senaste. Här känns det onekligen tryggt att kliva in på att det blir minst tre mål gjorda totalt i matchen på Oakwell Stadium. Hösten och förutsättningarna talar sitt tydliga språk. Överspelet går även in i de två senaste mötena (0-3 och 5-1) lagen emellan.


Publicerad: 15 december 2020 klockan 11:28

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
15 dec 20.45
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr (3U)

2.02

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!