Barry Town vs Aberystwyth • Rekraketer
Annons
Speltips
Welsh Premier League

Barry Town vs Aberystwyth

Barry Town har möjlighet att norpa förstaplatsen i grundserien. Aberystwyth krigar i ett ingemansland i tabellen efter en tung period.

Avspark: 12 jan 20.30
Annons

Barry Town dominerade den walesiska högstadivisionen under den senare delen av 90-talet och början på 00-talet. Sedan dess har det gått tyngre för klubben som tog sin senaste titel för hela sexton (!) år sedan. Men den här säsongen verkar det som att laget är på gång igen efter en fin grundserie. Ett Aberystwyth i usel form har ingen möjlighet att nå en slutspelsplats och befinner sig för tillfället i ett ingenmansland inför det kvalspel mot lag på den undre halvan av tabellen som väntar framöver.

Hemmalag

Barry Town ser ut att gå mot en fin säsong efter att ha stått för imponerande stabilitet under grundserien av Welsh Premier League. Laget har bara förlorat fem matcher så här långt in på säsongen och vunnit fem av de sex senaste. För tillfället ligger Barry Town på en andraplats med 44 poäng på 21 matcher. Upp till serieledande Connah’s Quay är det endast tre poäng. En seger i grundseriens sista match skulle därmed ge Barry Town medvind inför det slutspel som väntar klubben. Noterbart för spelad mållina är att laget har gjort mål i tre raka matcher och släppt in mål i de nio senaste.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Aberystwyth slutade på en niondeplats i fjol och ser ånyo ut att landa i det nedre mittenskiktet av tabellen. Laget är inne i en svacka för tillfället och har förlorat fem raka matcher i ligaspelet. Det efter en imponerande period under oktober och november då laget tog fem raka segrar och såg ut att kunna utmana om en slutspelsplats. Men nu får Aberystwyth rikta in sig på kvalspel för att säkra kontraktet. Just nu ligger klubben på en åttondeplats i tabellen med 27 inspelade poäng på 21 matcher. Visserligen kan laget inte ta sig upp på en slutspelsplats. Men en seger i grundseriens sista omgång skulle onekligen ge Aberystwyth välbehövlig energi inför de matcher som återstår av säsongen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Barry Town har vunnit de tre senaste matcherna mot Aberystwyth. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade 1-0 till ett då bortaspelande Barry Town.

Barry Town har släppt in minst 1 mål i 80 procent av hemmamatcherna.

Aberystwyth snittar totalt hela 3.60 mål per bortamatch i ligaspelet.

Barry Town gör i snitt 2.30 mål framåt per match på hemmagräs.

För Aberystwyth passerar 80 procent av bortamatcherna spelad mållina.

Speltips

Barry Town har marscherat fram med besked den senaste tiden och håller jämna steg med serieledande Connah’s Quay inför det stundande slutspelet. En ny seger hemma mot ett avslaget och stukat Aberystwyth skulle ge hemmalaget fin medvind inför de viktiga matcherna framöver. Aberystwyth har läckt bakåt i princip hela säsongen och har seriens tredje sämsta defensiv med totalt fyrtioen mål insläppta. Samtidigt har Barry Town gjort hela tolv mål framåt på de fem senaste och slog till med en storseger senast mot Cefn Druids (5-2). Allting talar för en underhållande match mellan två lag som brukar bjuda upp till dans. Barry Town löser spelad mållina i nio av de tio senaste matcherna. Aberystwyth passerar linan i fyra av de sex senaste. Full fart framåt är melodin. Därför spelas att det blir minst tre mål gjorda totalt i matchen på Jenner Park Stadium.

Djävulens advokat

Även om det mesta pekar mot en rejäl målfest på Jenner Park Stadium talar historiken lagen emellan för någonting helt annat. Bara en av de fem senaste matcherna mellan Barry Town och Aberystwyth har slutat med över två mål gjorda totalt. Och med tanke på att inget av lagen egentligen har någonting att spela för finns en risk att matchen mer eller mindre bara spelas av för att lagen ska ladda batterierna inför slut- och kvalspelet.


Publicerad: 12 januari 2019 klockan 14:43

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
12 jan 20.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.60

Odds

Plusmeny
Hull City vs Sheffield Wednesday
1 (AH 0.0)1 500 kr1.45
Oldham vs Forest Green Rovers
Ö 2.5500 kr1.90

Dela vidare!

Kommentera nedan!