Basel vs Sion • Rekraketer
Annons
Speltips
Super League

Basel vs Sion

Basel måste försvara andraplatsen i tabellen efter missräkningen senast. Sion vann senast mot Luzern och har nu häng på en Europa-plats.

Avspark: 17 feb 16.00
Annons

Basel jagar revansch efter fjolårssäsongen då klubben blev nedpetade från tronen i den schweiziska högstadivisionen av Young Boys. Det efter hela åtta raka titlar i ligaspelet. Sion är på jakt efter en Europa-plats och har hittat formen den senaste tiden. Laget har bara förlorat en match av de sju senaste i ligaspelet och vann allra senast.

Hemmalag

Basel har varit de stora dominanterna i schweiziska Super League under de senaste tio åren. Men i fjol tog det plötsligt stopp när Young Boys seglade förbi och tog klubbens första ligatitel på över trettio (!) år. Den här säsongen var därmed tänkt att gå i revanschens tecken för ett Basel som så snabbt som möjligt vill lägga beslag på titeln igen. Men återigen har Young Boys tagit stafettpinnen och dragit ifrån rejält från övriga klubbar i tabellen. Basel ligger just nu på en tredjeplats med 34 poäng på 20 matcher. Upp till Young Boys och förstaplatsen är det i dagsläget hela nitton poäng. Laget (som visserligen höjt sig senaste tiden med tre segrar på de fyra senaste) får nu rikta in sig på att knipa andraplatsen i tabellen för att säkra spel i Champions League till nästa säsong.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Sion inledde säsongen svagt och förlorade sex av de åtta första matcherna i ligaspelet. Men under den senare delen av hösten kom laget äntligen i gång och började plocka värdefulla segrar. Med bara en förlust på de sju senaste (1-2 på hemmaplan mot just Basel) har klubben avancerat i tabellen och ligger nu på en sjätteplats med 25 inspelade poäng på 20 matcher. Upp till fjärdeplacerade Zürich (sista Europa League-platsen) är det i dagsläget endast tre poäng. Så visst finns det både motivation och hunger hos gästerna som har gott om självförtroende efter en fin seger mot Luzern i den senaste ligaomgången. En ny trepoängar mot Basel (som laget inte vunnit mot på tretton raka matcher) skulle definitivt ge rejält med energi inför den resterande delen av säsongen som förhoppningsvis slutar med säkrat Europa-spel.

Fem senaste matcherna

Statistik

Fem av de sex senaste mötena mellan Basel och Sion har slutat med att båda lagen gjort mål. Den allra senaste sammandrabbningen mellan de båda klubbarna slutade 2-1 till ett för dagen bortaspelande Basel.

Basel har gjort mål i 100 procent av sina hemmamatcher i ligaspelet.

Sion har gjort minst 2 mål framåt i sina 4 senaste bortamatcher.

Basel har hållit nollan i bara 10 procent av hemmamatcherna i ligaspelet.

Sion har gjort mål i 100 procent av sina bortamatcher i ligan.

Speltips

Basel har gjort mål i de tjugo (!) senaste matcherna i Super League. Samtidigt har Sion gjort mål i sju raka matcher i ligaspelet. Laget har dessutom släppt in mål i de tio senaste ligamatcherna på bortaplan. Två lag som behöver poäng för att försvara sina positioner i tabellen och (om möjligt) avancera ytterligare gör upp i vad som lär bli en het och fartfylld tillställning. Basel behöver trycka på framåt och revanschers sig efter missräkningen mot St. Gallen (1-1) i den senaste omgången. Sion kommer stärkta från bortasegern mot Luzern (3-1) senast och har nu vittring på en Europa-plats. Full fart framåt och snabba spelvändningar. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på St. Jakob-Park.

Djävulens advokat

Visserligen är Sion inne i ett målstim. Laget har gjort mål i sju raka matcher på bortaplan och har självförtroende efter segern mot Luzern senast. Men ett hemmastarkt Basel behöver nu prestera för att studsa tillbaka efter krysset mot St. Gallen i den senaste omgången. Om hemmalaget hittar ledningsmålet finns en risk att de lyckas strama åt bakåt och nolla sina motståndare för att kunna roffa åt sig alla tre poängen från mötet.


Publicerad: 17 februari 2019 klockan 12:23

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
17 feb 16.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.61

Odds

Plusmeny
Sporting Lissabon vs Braga
BLGM1 500 kr1.70

Dela vidare!

Kommentera nedan!