Belgien vs Island • Rekraketer
Annons
Speltips
Nations League

Belgien vs Island

Belgien behöver en seger för att hålla undan för Schweiz i tabellen. Island hoppas på ett efterlängtat trendbrott under ny tränarledning.

Avspark: 15 nov 00.00
Annons

Belgien har fortsatt visa fin form efter sommarens VM-brons i Ryssland. Nu har nationen ett slagläge i Nations League efter att ha vunnit sina två inledande matcher. Island jagar formen efter ett bekymmersamt år fullt av förluster. En poäng mot bronsmedaljörerna skulle ge islänningarna ny energi i jakten på bättre tider.

Hemmalag

Belgien stod för ett fint mästerskap under sommaren och såg länge ut att kunna nå en final. Men trots att laget förlorade mot Frankrike i semifinal lyckades belgarna studsa tillbaka direkt och knipa bronspengen framför ögonen på engelsmännen. Med både spets och bredd har Belgien etablerat sig som ett av Europas mest spännande landslag. Offensivt sett finns det fint krut i bössan. Under VM-kvalet snittade belgarna totalt hela 4.90 mål per match. Framför allt på hemmagräs imponerade laget och gjorde fler än fem mål (!) framåt i snitt per match. Med tanke på läget i gruppen (Schweiz står på samma poäng) behövs en seger mot Island för att koppla ett hårdare grepp om förstaplatsen och ta ett steg närmare fotbolls-EM om två år. Inför matchen mot Island saknar Belgiens sin skadade stjärnanfallare Romelu Lukaku i en annars fulltalig matchtrupp.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Island har haft det jobbigt ända sedan årsskiftet och inte vunnit en enda match sedan mitten av januari. Men det krävdes en blåbärsnation i form av Indonesien för att en seger (4-1) kunde bärgas. Nye förbundskaptenen Erik Hamrén har en hel det att arbeta på för att vända på steken och få Island tillbaka till den form som chockade en hel fotbollsvärld för några år sedan. Men svensken har fått en långtifrån succéartad inledning på sitt uppdrag och förlorade även senast mot Schweiz (1-2) på hemmaplan. Ett Island utan självförtroende får i stället ta med sig ljuspunkterna från vänskapsmatchen mot ett roterande Frankrike (2-2) när Nations League nu passerar halvtid. I mötet med Belgien får islänningarna klara sig utan skadade Johann Gudmundsson och Gylfi Sigurðsson. Dessutom missar Ragnar Sigurdsson matchen på grund av en avstängning.

Fem senaste matcherna

Statistik

Belgien har vunnit alla tidigare möten med Island. I de tre senaste matcherna mellan lagen har spelad mållina passerat nålsögat. Allra senast blev det 3-0 till ett då bortaspelande Belgien.

Belgien har gjort minst 2 mål på hemmaplan i 7 av de 8 senaste matcherna.

Island snittar totalt 3.80 mål totalt per match sett till de 5 senaste.

Belgien har passerat spelad lina i 3 av de 5 senaste hemmamatcherna.

Island har inte hållit nollan i de 12 senaste matcherna.

Speltips

Belgien slog undan benen på islänningarna i det förra mötet (trots bortaplan) och vill nu koppla ett starkt grepp om förstaplatsen i gruppen vid en ny seger mot önationen. Trots avsaknaden av stjärnstrikern Romelu Lukaku förfogar förbundskaptenen Roberto Martínez över en sagolik offensiv med spelare som Eden Hazard, Kevin De Bruyne och Dries Mertens. Samtidigt brottas Island med stora bekymmer efter ett uruselt spelår och ett misslyckat fotbolls-VM. Ingenting har förändrats sedan Erik Hamrén tog över posten som förbundskapten och islänningarna läcker duktigt med mål bakåt. Allting talar för en böljande och målrik tillställning med två lag som kommer att kliva framåt. Därför spelas att det blir över två mål gjorda totalt i matchen på King Baudouin Stadium.

Djävulens advokat

Belgien är klara favoriter och bör vinna stort mot ett stukat Island. Men samtidigt saknar belgarna sin store anfallsstjärna och har bara passerat spelad mållina i tre av de sex senaste matcherna. Island behöver visserligen en seger för att vänd app steken och hitta tillbaka till den succé som omgärdade önationen för några år sedan. Men i stället för att kasta sig fram i matchen kan Erik Hamrén definitivt förespråka en mer disciplinerad insats för att i alla fall få med sig en poäng eller hålla nere förlustsiffrorna.


Publicerad: 15 november 2018 klockan 20:38

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
15 nov 20.45
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.53

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!