Belgien vs Ryssland • Rekraketer
Annons
Speltips
Landskamp

Belgien vs Ryssland

Belgien tog bronspengen i fotbolls-VM i somras och vill förlänga succén. Ryssland söker efter storformen igen efter två raka bortaförluster.

Avspark: 21 mar 20.45
Annons

Belgien var ruggigt nära att ta sig ända till finalen och en match om guldet i sommarens fotbolls-VM. Men trots förlusten mot Frankrike (0-1) i semifinalen reste sig belgarna och slog England utan problem i matchen om bronspengen. Ryssland var en positiv överraskning under mästerskap och tog sig mot alla odds till en kvartsfinal. Nu gör de båda lagen upp om de allra första poängen i EM-kvalet.

Hemmalag

Belgien har visat framfötterna i framför allt kvalspelet i flera år. Och under sommarens mästerskap i Ryssland fick nationen äntligen till det även i skarpt läge. Belgarna tog hem bronset efter segern över England och kliver in i höstens EM-kval med stort självförtroende. En seger på hemmaplan skulle ge laget en fin start nu när siktet är inställt på ännu en medalj i fotbolls-EM nästa år. Förbundskaptenen Roberto Martínez brottas med en del trubbel i truppen inför matchen mot Ryssland. Thomas Meunier, Vincent Kompany, Kevin De Bruyne, Axel Witsel och Romelu Lukaku missar alla mötet på grund av skador.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Ryssland imponerade under fotbolls-VM på hemmaplan i somras och slog bland annat ut nationer som Spanien på vägen fram till kvartsfinal. Men där tog det till slut stopp mot efter en nervkittlande straffläggning mot Kroatien. Efter fotbolls-VM har det gått betydligt tyngre för ryssarna som bara vunnit en av de tre senaste och inte gjort mål på två raka matcher. Formen behöver hittas om Ryssland ska ha en chans i EM-kvalet. Förbundskaptenen Stanislav Cherchesov förfogar över en fulltalig matchtrupp utan skador eller avstängningar inför mötet med belgarna.

Fem senaste matcherna

Statistik

Två av de fyra senaste matcherna mellan Belgien och Ryssland passerar spelad mållina. Allra senast slutade det hela 3-3 när lagen möttes i en träningsmatch för omkring två år sedan.

Belgien snittade totalt 3.15 mål per match i fotbolls-VM i somras.

Ryssland passerar spelad mållina i 3 av de 5 senaste bortamatcherna.

Belgien har gjort minst 1 mål i 14 av de 15 senaste matcherna.

För Ryssland låg målsnittet under fotbolls-VM på totalt 3.60 mål per match.

Speltips

Belgien har gjort minst två mål framåt i fyra av sina fem senaste landskamper på hemmaplan. Samtidigt passerar Ryssland spelad lina i tre av de fem senaste matcherna på bortaplan. Belgarna vill få bästa tänkbara start på EM-kvalet inför hemmapubliken. Och med ett Ryssland som läckt bakåt den senaste tiden finns alla förutsättningar för att det ånyo (likt Belgiens förlust mot Schweiz med 2-5) blir en svängig match. De skadefria gästerna kommer även att få sina chanser när flera tongivande försvarsspelare (som Thomas Meunier och Vincent Kompany) saknas. Full fart framåt är det som gäller. Därför spelas att det blir minst tre mål gjorda totalt i matchen på Stade Roi Baudouin.

Djävulens advokat

Visserligen brukar Belgien allt som oftast vara en garant för målkalas. Men för Ryssland (som gått mållösa från de fyra senaste matcherna) passerar bara två av de fem senaste matcherna spelad mållina. Visst frågetecken kan även sättas efter Belgien med tanke på de skadeproblem som förbundskaptenen Martínez har i landslagstruppen.


Publicerad: 21 mars 2019 klockan 17:26

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
21 mar 20.45
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet265
Insats
500 kr

1.65

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!