Benevento vs Calcio Padova • Rekraketer
Annons
Speltips
Serie B

Benevento vs Calcio Padova

Benevento har fått ge upp hoppet om att nå en direktplats till Serie A. Calcio Padova behöver en ny seger för att kunna säkra kontraktet.

Avspark: 5 maj 15.00
Annons

Ett stukat och slaget Benevento åkte ur Serie A i fjol. Men efter en stabil säsong i andraligan har klubben fortfarande en chans att studsa tillbaka direkt. Calcio Padova har hamnat i rejäla trubbel efter en stökig säsong. Men segern hemma mot topplaget Lecce (2-1) senast har definitivt höjt moralen inför slutspurten av ligaspelet.

Hemmalag

Benevento rasade ur Serie A med dunder och brak förra säsongen och har haft siktet inställt på att ta sig tillbaka så fort som möjligt till högstaserien. Efter en stabil säsong kommer klubben att få chansen via ett kvalspel. Men med två omgångar kvar och hela sju poäng upp till andraplacerade Lecce (som innehar den sista direktplatsen) finns ingen möjlighet att förbättra läget. Just nu ligger Benevento på en fjärdeplats i tabellen med 56 på 34 matcher. En seger efter förlusten mot Crotone (0-1) senast skulle ge klubben medvind och självförtroende inför det stundande kvalspelet.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Calcio Padova har haft ett tufft år som nykomlingar i den italienska andraligan. Laget har endast vunnit fem (!) matcher på hela säsongen och såg länge ut att få gå tillbaka till Serie C. Men i den senaste ligaomgången lyckades klubben ta en oväntat seger mot ligatvåan Lecce. Något som har gett Calcio Padova hopp om att ta sig över nedflyttningsstrecket och i stället få inrikta sig på kvalspel. För tillfället ligger Calcio Padova näst sist i tabellen på en artondeplats med 29 inspelade poäng på 34 matcher. Med två omgångar kvar krävs dubbla segrar om laget ska ha en chans att springa ikapp och förbi Venezia som ligger precis ovanför strecket med fem poängs marginal.

Fem senaste matcherna

Statistik

Benevento snittar totalt 3.24 mål per match på hemmaplan i ligaspelet så här långt in på säsongen. På bortaplan snittar Calcio Padova totalt 2.94 mål per match.

Benevento har gjort mål i 94 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet hittills.

Calcio Padova har gjort minst 1 mål i de 4 senaste ligamatcherna på bortaplan.

Benevento har släppt in minst 1 mål i de 5 senaste hemmamatcherna i ligan.

Calcio Padova har hållit nollan i endast 12 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet.

Speltips

För Benevento går spelet in i 65 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet hittills. För Calcio Padova är motsvarande siffra på bortaplan i ligan hela 76 procent. Två lag som bjudit upp till dans den här säsongen möts i vad som förväntas bli en eldig uppgörelse där seger är det enda som gäller. Benevento har gjort mål i de nio senaste ligamatcherna på hemmaplan och samtidigt släppt in mål i de fem senaste på hemmagräs. Calcio Padova har ryckt upp sig mot slutet (tre raka utan förlust) och nätat mot topplagen Lecce och Palermo de senaste veckorna. Gästerna har gjort mål i 82 procent av bortamatcherna i ligan den här säsongen och släppt in mål i 88 procent av matcherna på bortagräs. Allting talar för en böljande och fartfylld tillställning där framför allt bortalaget kommer att gå hårt och skoningslöst fram för att sno åt sig de tre poängen. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stadio Ciro Vigorito.

Djävulens advokat

Trots att laget befinner sig under strecket har Calcio Padova lyckats hitta nätet i merparten av lagets matcher. Men frågan är om bottenlaget har någonting att sätta emot ett revanschsuget Benevento som vill studsa tillbaka efter den snöpliga förlusten senast. Får hemmalaget in ledningsmålet finns en risk att luften går ur gästerna.


Publicerad: 5 maj 2019 klockan 12:47

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
5 maj 15.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.75

Odds

Plusmeny
Huddersfield vs Manchester United
2 (Ö 4.5 Insparkar)500 kr1.57

Dela vidare!

Kommentera nedan!