Benevento vs Palermo • Rekraketer
Annons
Speltips
Serie B

Benevento vs Palermo

Palermo jagar en direktplats för att ta sig tillbaka till Serie A igen. Benevento har hittat tillbaka till formen och utmanar i tabelltoppen.

Avspark: 14 apr 21.00
Annons

Palermo såg länge ut att vara på väg tillbaka in i Serie A förra säsongen. Men till slut förlorade laget i det avgörande finalmötet med Frosinone. Benevento åkte ur den italienska högstadivisionen i fjol. Men klubben ser ut att kunna studsa tillbaka direkt efter en stabil säsong i Serie B. Med två raka segrar i ryggen finns gott om optimism i hemmalägret.

Hemmalag

Benevento åkte på en rejäl smäll i Serie A förra året och åkte ur den italienska högstaligan med dunder och brak. Men laget tog sig snabbt i kragen och har stått för en imponerande säsong i Serie B. Trots några dippar under hösten har klubben ett fint utgångsläge nu när endast några matcher återstår av säsongen. Med två raka segrar i ligaspelet sladdar Benevento nu in på en fjärdeplats i tabellen med 50 poäng på 30 matcher. Upp till en direktplats är det i dagsläget endast fyra poäng. En ny seger hemma mot Palermo skulle onekligen stärka lagets aktier att göra sejouren i andraligan så kort som möjlig.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Palermo åkte ur Serie A för två år sedan och föll på målsnöret i fjolårets kvalspel när laget hade chansen att ta sig tillbaka direkt till den italienska fotbollens finrum. Den här säsongen är laget ute på ett rejält revanschtåg. Just nu ligger Palermo på en tredjeplats med 53 inspelade poäng på 30 matcher. Klubben sitter därmed på ett tjusigt slagläge i tabellen när andraplacerade Lecce (som har en match mer spelad) endast ligger en poäng före. Efter den tunga förlusten mot Pescara (2-3) studsade laget tillbaka direkt genom en viktig uddamålsseger hemma mot Hellas Verona (1-0) senast. Nu behöver Palermo fortsätta att plocka segrar i slutskedet av säsongen för att kunna säkra det så hett efterlängtade avancemanget.

Fem senaste matcherna

Statistik

För Benevento går spelet in i de fyra senaste matcherna i ligaspelet och de tre senaste på hemmaplan. För Palermos del har båda lagen gjort mål i fem av de sex senaste ligamatcherna och de tre senaste på bortaplan.

Benevento har gjort mål i 93 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet hittills.

Palermo har släppt in mål i 80 procent av lagets ligamatcher på bortaplan.

Benevento snittar totalt 3.07 mål per match på hemmagräs den här säsongen.

Palermo har gått mållösa ur endast 20 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet.

Speltips

Båda lagen har gjort mål i 60 procent av Beneventos matcher på hemmaplan i ligaspelet hittills. För Palermo är motsvarande siffra på bortaplan i ligaspelet 67 procent. Benevento har två raka segrar på hemmaplan och fått vittring på en plats bland de två främsta. Palermo behöver försvara sin position i tabellen och har samtidigt en möjlighet att peta ner Lecce från andraplatsen i händelse av seger. Två lag som bjudit på mål i överflöd senaste tiden gör upp om viktiga poäng i toppen av Serie B. Segraren i matchen får välbehövlig medvind inför slutspurten av ligasäsongen. Allting talar för en sevärd historia där båda lagen kommer att kliva framåt för att få med sig tre pinnar och koppla greppet i toppen. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stadio Ciro Vigorito.

Djävulens advokat

Nog har både Benevento och Palermo bjudit upp till dans senaste tiden. Men nu när endast fyra matcher återstår av ligaspelet finns en risk att båda lagen backar hemåt för att säkra ett kryss i stället för att riskera en förlust. Det senaste mötet lagen emellan slutade även mållöst. Ett tidigt mål är nyckeln för att få fart på matchbilden.


Publicerad: 14 april 2019 klockan 17:47

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
14 apr 21.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!