Betis vs Rennes • Rekraketer
Annons
Speltips
Europa League

Betis vs Rennes

Betis har fördel av bortamål inför returen i sextondelsfinalen i Europa League. Rennes har tappat fart efter tre raka segrar i början av februari.

Avspark: 21 feb 21.00
Annons

Betis har fallit tillbaka något efter en bra period i ligaspelet. Med bara två segrar på de åtta senaste i La Liga har laget en tuff uppgift framför sig när det kommer till att säkra nytt Europa-spel. Rennes har visserligen hittat formen sedan slutet av förra året och vunnit sex av de tio senaste i ligaspelet. Men fransoserna är stukade efter den tunga förlusten mot Reims (2-0) på bortaplan senast och behöver nu göra mål mot Betis efter det målrikt mötet senast för att ha en chans att ta sig vidare i Europa League.

Hemmalag

Betis slutade på en sjätteplats i ligan i fjol och tog därmed revansch på femtondeplatsen säsongen dessförinnan. Den här säsongen har varit mer upp och ner för spanjorerna som just nu ligger på en åttondeplats i tabellen med 33 poäng på 24 matcher. I Europa League tog sig Betis vidare från gruppspelet utan större problem med tre segrar och tre oavgjorda och slutade till sist etta i gruppen framför bland annat Milan. Men med bara en seger på de fem senaste behöver laget nu höja sig några nivåer för att säkra en plats i åttondelsfinalen. I matchtruppen saknas skadade duon Cristian Tello och Júnior Firpo.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Rennes knep en femteplats i ligan i fjol och har nu smak för mer ute i Europa efter att ha tagit sig vidare från (den förvisso lätta) gruppen. I ligaspelet fick fransoserna upp farten i början av december (fyra raka segrar) och inledde även februari månad starkt med segrar mot såväl Amiens (1-0) som Saint-Étienne (3-0). Just nu ligger Rennes på en elfteplats i ligaspelet med 36 inspelade poäng på 25 matcher. Nu måste klubben verkligen hitta någonting extra för att rubba ett Betis som fick med sig en oerhörd fördel genom det sena kvitteringsmålet i det första mötet lagen emellan. Jordan Siebatcheu, Romain Danzé, Abdoulaye Diallo och Ludovic Baal är skadade och missar matchen mot Betis. Dessutom är det osäkert huruvida Ismaila Sarr, Jakob Johansson och James Lea Siliki kan delta.

Fem senaste matcherna

Statistik

Förra matchen mellan Rennes och Betis var det första mötet lagen emellan någonsin. Den matchen slutade 3-3 efter ett sent kvitteringsmål av Betis och Diego Lainez.

Betis har gjort minst 1 mål i de 8 senaste hemmamatcherna i ligaspelet.

För Rennes har båda lagen gjort mål i 77 procent av bortamatcherna i ligan.

Betis har gjort mål i 85 procent av lagets hemmamatcher i ligan hittills.

Rennes har gjort mål i 92 procent av sina bortmatcher i ligaspelet så här långt.

Speltips

Betis har inte förlorat på elva raka matcher i Europa League och är hemmastarka. Något som inte minst visade sig i segermatchen mot Atlético Madrid (1-0) för några veckor sedan. Spanjorerna har gjort mål i 85 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet och hittat nätet i alla hemmamatcher i Europa League hittills den här säsongen. Samtidigt är Rennes frejdiga framåt. Fransmännen har gjort mål i 92 procent (!) av bortamatcherna i ligaspelet och måste nu kliva framåt i returmötet med tanke på bortamålsregeln. Två fartfyllda duellanter gör upp om en plats i åttondelsfinalen i Europa League. Svängig och underhållande fotboll utlovas mellan två lag som har en sällsam förmåga att hitta nätet. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Estadio Benito Villamarín.

Djävulens advokat

Visserligen vittnar det förra mötet lagen emellan om att både Betis och Rennes sitter på fin eldkraft framåt. Men Betis kan spela på resultatet efter att ha hittat nätet hela tre gånger i matchen på fransk mark. Om hemmalaget hittar ledningsmålet finns en risk att ett skadedrabbat och stukat Rennes (som dessutom nollades i ligan senast i förlustmatchen mot Reims) inte har någon kraft att slå tillbaka med.


Publicerad: 21 februari 2019 klockan 20:24

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
21 feb 21.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!