Bochum vs Holstein Kiel • Rekraketer
Annons
Speltips
2. Bundesliga

Bochum vs Holstein Kiel

Bochum slåss för att säkra kontraktet i den tyska andraligan. Holstein Kiel har ännu inte gett upp hoppet om att knipa tredjeplatsen i tabellen.

Avspark: 27 maj 18.30
Annons

Bochum landade på en elfteplats i tabellen förra säsongen och hade gott om luft både uppåt och nedåt i tabellen. Den här upplagan av tyska andraligan har det sett kärvare ut för laget som just nu krigar för att säkra kontraktet och stanna kvar i divisionen. Men med endast en seger (3-0 hemma mot Heidenheim) på de fyra senaste behöver trenden onekligen brytas om avståndet ner till strecket (i dagsläget endast fyra poäng) inte ska minska ytterligare den närmaste tiden. För tillfället ligger Bochum på en fjortondeplats med 32 poäng inspelade på 27 matcher.

Holstein Kiel har rest sig efter en tung höst och tog en viktig seger hemma mot Stuttgart (3-2) i den senaste omgången. Med sju matcher kvar av ligaspelet har klubben fortfarande inte gett upp hoppet om att knipa en tredjeplats (sju poäng upp) och därmed spela om avancemang till Bundesliga. Just nu ligger laget på en sjätteplats med 38 poäng på 27 matcher. Men Holstein Kiel, som slutade på en sjätteplats förra året, måste fortsätta att plocka trepoängare om inte drömmen om högstaligan ska slockna.

Bochum snittar hela 4.14 mål totalt per hemmamatch i ligaspelet så här långt in på säsongen. För Holstein Kiel ligger motsvarande bortasnitt på 3.43 mål per match.
För Bochum har det blivit minst 3 mål gjorda totalt i 5 av de 6 senaste hemmamatcherna i ligan. Holstein Kiel har samtidigt gjort mål i 86 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet.
För Holstein Kiel har det blivit minst 3 mål gjorda totalt i 8 av de 9 senaste ligamatcherna på bortagräs. Laget har dessutom gjort mål i 11 raka ligamatcher och gjort minst 2 mål framåt i de 2 senaste matcherna i ligaspelet.
Bochum har gjort mål i 93 procent av hemmamatcherna i ligan och hållit nollan i endast 14 procent av alla hemmamatcher hittills den här säsongen.

Två lag som krigar på varsitt håll i tabellen gör upp om poängen när den tredje omgången efter coronauppehållet spelas i den tyska andradivisionen. Bochum kryssade mot bottenkollegan Karlsruher SC (0-0) senast och måste hitta en seger för att skapa andrum i ett tajt bottenskikt. Holstein Kiel har medvind efter uddamålssegern mot tredjeplacerade Stuttgart senast och kan ta ytterligare skutt upp mot toppen av tabellen i händelse av en ny seger. Gott om motivation hittas hos de målrika lagen. För Bochum har 79 procent av hemmamatcherna i ligaspelet så här långt slutat med minst tre mål gjorda totalt. Även för Holstein Kiel ligger motsvarande bortasiffra på 79 procent. I fyra av de fem senaste mötena lagen emellan har det blivit minst tre mål gjorda. Allting talar för en böljande tillställning. Därför går vi för mål i mötet på Vonovia Ruhrstadion. Vinst blir det vid minst fyra mål totalt. Stannar det vid tre mål får vi insatsen tillbaka.


Publicerad: 27 maj 2020 klockan 13:05

Speltipset
Tips
Ö 3.0
Avspark
27 maj 18.30
Resultat
Push
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

2.05

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!