Bologna vs Atalanta • Rekraketer
Annons
Speltips
Serie A

Bologna vs Atalanta

Bologna har bara vunnit en av de sex senaste matcherna i ligaspelet och behöver nu höja sig för att inte halka ner i en jobbig bottenstrid. Atalanta har två raka segrar i Serie A och ställer nu in siktet på att sno åt sig en plats bland de fyra främsta i tabellen.

Avspark: 15 dec 15.00
Annons

Bologna landade i mitten av tabellen förra säsongen. Och även i den här upplagan av Serie A ser det ut som att klubben får rikta in sig på en plats i mittenskiktet efter en höst som varit upp och ner (mest ner) så här långt. Laget har bara tagit fyra segrar totalt och ligger just nu på en sval tolfteplats i tabellen med 16 poäng på 15 spelade matcher. Efter viktiga segern mot Napoli (2-1) för några veckor sedan såg det plötsligt ljust ut. Men efter förlusten hemma mot AC Milan (2-3) allra senast har tränare Siniša Mihajlovićs mannar återigen plockats ner på jorden. Med fem poäng ner till strecket behöver Bologna nu höja sig för att inte hamna i onödig dramatik.

Atalanta stod för en fin ligasväng förra säsongen när laget tog en tredjeplats i tabellen. Därmed är det krig på alla fronter den här säsongen när klubben (i skrivande stund) slåss för att nå slutspelet i Champions League i en ruggigt tajt grupp. Även i ligaspelet är laget med och kämpar i toppen. Efter en stabil höst med bara tre förluster totalt ser Atalanta ut att blanda sig i striden om Champions League-platserna även den här säsongen. I dagsläget ligger laget, som vunnit två raka matcher i ligan, på en sjätteplats med 28 poäng på 15 matcher. En ny seger skulle se till att klubben närmar sig (och eventuellt kliver förbi) fjärdeplacerade Cagliari som ligger en poäng före.

För Bologna ligger det totala målsnittet per hemmamatch i ligaspelet hittills den här hösten på 3.29 mål. Motsvarande snitt för Atalanta på bortaplan i ligan ligger på hela 3.50 mål per match medan det totala målsnittet (hemmamatcher inkluderade) ligger på 4.00 mål per match.
Bologna har hittat nätet i 100 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Samtidigt har laget endast hållit nollan i 14 procent av ligamatcherna på hemmagräs.
Atalanta har nätat i 88 procent av bortamatcherna i ligan hittills och släppt in mål i 62 procent av matcherna på bortaplan. Laget har gjort minst 2 mål framåt i de 2 senaste ligamatcherna.
För Bologna går spelet in i de 9 senaste matcherna i Serie A. För Atalanta går spelet in i 7 av de 10 senaste matcherna i ligaspelet.

Stadio Renato Dall’Ara bjuder in till ett förväntat målkalas mellan två offensivt lutade lag som sällan håller igen. Bologna, som har seriens fjärde sämsta defensiv sett till antal insläppta mål, har gjort mål i nio raka matcher och släppt in mål i tio raka. Samtidigt är Atalanta det vassaste laget offensivt (sett till målproduktionen) och kommer från två raka matcher där laget gjort tre mål framåt i vardera. Allting är upplagt för en fin målkavalkad när Bologna vill studsa tillbaka efter den tunga uddamålsförlusten mot AC Milan i den senaste omgången. Atalanta vill samtidigt ta en ny trepoängare för att om möjligt klättra upp till en plats bland de fyra främsta i tabellen. Böljande och underhållande spel är att vänta mellan två lag som kommer att gå framåt. Det senaste mötet lagen emellan slutade 4-1 till ett då hemmaspelande Atalanta.


Publicerad: 11 december 2019 klockan 12:20

Speltipset
Tips
Ö 2.5 + BLGM
Avspark
15 dec 15.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.90

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!