Bologna vs Genoa • Rekraketer
Annons
Speltips
Serie A

Bologna vs Genoa

Bologna har tre raka segrar i ligaspelet och närmar sig en Europa-plats i tabellen. Genoa tog en viktig seger hemma mot Cagliari senast och har nu säker mark inom räckhåll.

Avspark: 15 feb 18.00
Annons

Bologna landade i mitten av tabellen förra året. Den här säsongen är laget ute efter en Europa-plats. Och efter en fin formkurva med tre raka segrar i ligan (senast 3-2 borta mot Roma) har klubben nu närmat sig Hellas Verona på sjätteplatsen som i dagsläget endast ligger en poäng före. För tillfället ligger Bologna på en sjundeplats i tabellen med 33 poäng på 23 matcher. Med mål i tio raka hemmamatcher är det inget fel på hemmalagets offensiv. Samtidigt har laget haft förtvivlat svårt att hålla tätt bakåt och släppt in mål i alla hemmamatcher förutom en så här långt in på säsongen.

Genoa tog bara två segrar i ligaspelet under hösten. Men på sistone har det sett allt bättre ut för laget som har tre raka utan förlust i ligan och senast tog en viktig uddamålsseger hemma mot Cagliari (1-0). Därmed närmar sig klubben säker mark efter att ha tillbringat större delen av säsongen under nedflyttningsstrecket. Just nu ligger Genoa, som slutade på en sjuttondeplats förra säsongen, på en artondeplats med 19 inspelade poäng på 23 matcher. Med tre poäng upp till Lecce ovanför strecket kan gästerna ta ännu ett kliv mot säkrat kontrakt i händelse av en ny seger mot Bologna. Men då krävs ännu en toppinsats från tränare Davide Nicolas mannar.

Bologna har gjort mål i 100 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet och samtidigt släppt in mål i 89 procent av matcherna. Genoa har blivit nollade i endast 33 procent av bortamatcherna i ligan och själva hållit nollan i bara 17 procent av matcherna på bortagräs.
För Bologna ligger det totala målsnittet på 3.00 mål per hemmamatch i ligaspelet. För Genoa ligger motsvarande snitt på bortaplan i ligan på 3.33 mål per match.
Bologna har gjort mål i de 11 senaste hemmamatcherna i ligan och släppt in mål i de 10 senaste ligamatcherna på hemmaplan.
För Bolognas del har spelet gått in i 91 procent av ligamatcherna på hemmaplan så här långt in på säsongen. För Genoas del går spelet in i 67 procent av bortamatcherna i ligaspelet.

En fin drabbning väntar på Stadio Renato Dall’Ara. Bologna, som ligger trea i formtabellen sett till de åtta senaste ligamatcherna, har endast hållit nollan en enda gång på hemmaplan i ligaspelet den här säsongen. Det var i mötet med jumboplacerade SPAL (1-0). Genoa har sprattlat till på sistone och även presterat fint målmässigt mot topplagen i serien. Av lagen på den övre tabellhalvan har Genoa, om vi ser till bortamötena i ligan, bara nollats mot Lazio och Inter. Och med tanke på att lagets xG-värde (expected goals) i snitt ligger på 1,4 mål per match och den riktiga utdelningen bara varit ett mål framåt per match i snitt finns förhoppningsvis mer att hämta framöver. Om Genoa vinner mot Bologna tar sig laget eventuellt upp på samma poäng som Lecce precis ovanför strecket. En morot om något som borgar för böljande spel med ett offensivt lutat bortalag som går för andra raka segern.


Publicerad: 12 februari 2020 klockan 10:00

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
15 feb 18.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.70

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!