Borussia Dortmund vs Mönchengladbach • Rekraketer
Annons
Speltips
Bundesliga

Borussia Dortmund vs Mönchengladbach

Borussia Dortmund vill studsa tillbaka och befästa serieledningen. Mönchengladbach har siktet inställt på att minska glappet i toppen.

Avspark: 21 dec 00.00
Annons

Borussia Dortmund rivstartade säsongen och var obesegrade i femton raka matcher innan den snöpliga bortaförlusten mot Fortuna Düsseldorf (1-2) i den senaste ligaomgången. Men laget har fortfarande en lucka ned till resten av topplagen i Bundesliga efter den i övrigt strålande hösten. Mönchengladbach har imponerat så här långt in på säsongen och skuggar just Borussia Dortmund som tvåa i tabellen. Segern senast och tre hållna nollor i rad har höjt självförtroendet ytterligare. Nu ser klubben en chans att bryta trenden och knapra in ännu mer på serieledarna.

Hemmalag

Borussia Dortmund har varit giganter i Bundesliga under hösten och kan notera endast en match i förlustkolumnen efter en urstark höst. Klubben (som slutade på en fjärdeplats i fjol) har kört över i princip allt motstånd så här långt in på säsongen, gjort mål i fjorton raka ligamatcher och är obesegrade i de åtta senaste matcherna på hemmagräs. Just nu leder Borussia Dortmund tabellen i överlägsen stil med 39 poäng på 16 matcher. Efter den tunga förlusten på bortaplan i den senaste ligaomgången vill laget nu hitta en seger igen för att fortsätta den fina formen som förhoppningsvis kan ta laget till den första ligasegern på åtta år. I truppen saknas endast skadade trion Dan-Axel Zagadou, Manuel Akanji och Abdou Diallo inför mötet med Mönchengladbach.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Mönchengladbach har verkligen höjt sig ett par snäpp efter fjolårets mittenplacering då laget till slut landade på en niondeplats i tabellen. En fin hemmaform (laget är det vassaste hemmalaget av alla lag i serien) har tagit laget upp till en andraplats i tabellen med hela 33 inspelade poäng på 16 matcher. Med bara en förlust på de sju senaste matcherna i ligan finns nu hopp om att kunna skaka om serieledarna och minska gapet i toppen. Men då behöver Mönchengladbach prestera bättre än de gjort på bortaplan tidigare under hösten. I matchen mot Borussia Dortmund får tränaren Dieter Hecking klara sig utan skadade Mamadou Doucouré, Julio Villalba, Matthias Ginter och Raffael. Dessutom är det osäkert huruvida bland annat Nico Elvedi, Lars Stindl och Jonas Hofmann (lagets tredje bästa målskytt) kan medverka.

Fem senaste matcherna

Statistik

Borussia Dortmund har vunnit de sex senaste matcherna mot Mönchengladbach. Fem av dessa segrar har dessutom passerat spelad mållina. Allra senast blev det dock bara 1-0 till ett då bortaspelande Borussia Dortmund.

Borussia Dortmund snittar otroliga 3.38 mål framåt per hemmamatch i ligan.

Mönchengladbach har släppt in mål i 75 procent av bortamatcherna i ligaspelet.

Borussia Dortmund har vunnit 7 av 8 hemmamatcher i ligan den här säsongen.

Mönchengladbach har bara vunnit 2 av de 8 bortamatcherna i ligan så här långt.

Speltips

Borussia Dortmund har gjort minst två mål framåt I de åtta senaste hemmamatcherna I Bundesliga. Dessutom har klubben passerat över två mål gjorda totalt i fem av de sex senaste hemmamatcherna mot Mönchengladbach. I de tre senaste hemmamatcherna mot gästerna har Borussia Dortmund till och med gjort minst fyra (!) mål framåt. Ett revanschsuget hemmalag vill studsa tillbaka efter den chockartade förlusten senast och få upp farten igen för att hålla glappet ned till jagande topplag intakt. Mönchengladbach har visserligen varit ett utropstecken i den tyska högstadivisionen under hösten. Men på bortaplan har spelet inte alls imponerat som på hemmagräs och nu är laget dessutom rejält skadedrabbat i framför allt de defensiva leden. Att ställa mot ett Borussia Dortmund som är det näst vassaste hemmalaget i serien och har den bästa offensiven (hela fyrtiotvå mål framåt hittills). Lagens form på hemma- respektive bortaplan, truppstatus och historiken lagen emellan talar för en klar seger för serieledarna. Därför spelas att Borussia Dortmund vinner och att det totalt blir över ett mål i matchen.

Djävulens advokat

Borussia Dortmund har visserligen ett rejält övertag när det kommer till inbördes möten med Mönchengladbach. Men gästerna har stått för en stark höst och hållit nollan i tre raka matcher. Samtidigt förlorade Borussia Dortmund senast i ligaspelet. Något som kan sprida lite osäkerhet i det åtminstone tidigare så självsäkra hemmalaget. För att spelet ska gå in behöver Borussia Dortmund göra minst två mål framåt. Mönchengladbach har den näst bästa defensiven av alla lag (bara sexton insläppta mål totalt) och sitter definitivt på kvalitet för att kunna stänga igen matchen och spela till sig ett oavgjort resultat.


Publicerad: 21 december 2018 klockan 13:18

Speltipset
Tips
1 + Ö 1.5
Avspark
21 dec 20.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.72

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!