Borussia Dortmund vs PSG • Rekraketer
Annons
Speltips
Champions League

Borussia Dortmund vs PSG

Borussia Dortmund jagar serieledningen i Bundesliga efter en målrik säsong i ligaspelet. PSG har redan i princip säkrat ligatiteln och satsar allt på en framgång i Champions League.

Avspark: 18 feb 21.00
Annons

Borussia Dortmund har onekligen fått en injektion genom värvningen av norske succétalangen Erling Braut Håland. De senaste matcherna har målen fullkomligen forsat in för tyskarna som i dagsläget skuggar serieledande Bayern München och RB Leipzig i tabellen på en tredjeplats med 42 inspelade poäng på 22 matcher. Men laget har även problem med att hålla tätt bakom. I de senaste matcherna i ligaspelet har det varit rena hockeysiffror. Allra senast 4-0 hemma mot Eintracht Frankfurt och dessförinnan 3-4 borta mot Bayer Leverkusen. I fjolårets upplaga av Champions League fick klubben respass i åttondelsfinalen mot Tottenham. Så visst har vi att göra med ett revanschsuget Borussia Dortmund som nådde final i turneringen för sju år sedan.

PSG har sprungit hem titeln i den franska ligan sex av de sju senaste säsongerna (Monaco stack upp och plockade titeln säsongen 2016-2017) och ser ånyo ut att plocka hem bucklan den här säsongen. Laget ligger ohotad etta i tabellen just nu med 62 poäng på 25 matcher. Ner till tvåan Marseille är det hela tio poäng. Men i Champions League har framgångarna lyst med sin frånvaro för fransmännen som inte fått till det alls i turneringen under de senaste åren. I fjol åkte klubben ut redan i åttondelsfinalen mot Manchester United. Och året dessförinnan var det Real Madrid som visade sig för starka, även då i åttondelen. Nu är det upp till bevis för PSG som i trojkan Neymar, Kylian Mbappé och Ángel Di María sitter på tillräckligt med eldkraft för att utmana Borussia Dortmund om avancemanget till kvartsfinalspelet.

I ligaspelet har Borussia Dortmund snittat totalt 4.32 mål per match så här långt in på säsongen. För PSG ligger motsvarande snitt i franska Ligue 1 på totalt 3.52 mål per match.
Sett till de 5 senaste matcherna för PSG har det blivit i snitt 5.80 mål per match. Sett till offensiven snittar laget 4.20 mål per match sett till de 5 senaste matcherna.
För Borussia Dortmund har det blivit minst 3 mål gjorda totalt i de 13 senaste ligamatcherna. Minst 4 mål totalt har det blivit i de 6 senaste tävlingsmatcherna.
Borussia Dortmund har gjort mål i 91 procent av matcherna i ligaspel och släppt in mål i 64 procent av matcherna. PSG har hittat nätet i de 18 senaste matcherna i ligan. Samtidigt har laget släppt in mål i 48 procent av ligamatcherna.

Två lag som brukar bjuda på rejäla svängdörrar möts i vad som förväntas bli en sprudlande tillställning på Signal-Iduna-Park. Borussia Dortmund snittar hela 4.32 mål per match i ligan och har bara hållit nollan i 36 procent av ligamatcherna så här långt in på säsongen. Samtidigt har PSG (som spelade 4-4 mot nästjumbon i ligan senast) bjudit på öppna spjäll de senaste veckorna. I den här drabbningen luktar det nya hockeysiffror när två offensivt lutade lag kommer att satsa hårt framåt för att pulvrisera svaga försvarslinjer. Borussia Dortmund har klivit över tre mål i de tretton senaste matcherna i ligaspelet. För PSG har det blivit minst tre mål gjorda totalt i nio av de tio senaste matcherna i ligaspelet. Mål i överflöd är nog att räkna med här. Och om det (bara) stannar på tre mål gjorda får vi insatsen tillbaka.


Publicerad: 17 februari 2020 klockan 09:40

Speltipset
Tips
Ö 3.0
Avspark
18 feb 21.00
Resultat
Push
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr (2U)

1.65

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!