Bournemouth vs Southampton • Rekraketer
Annons
Speltips
Premier League

Bournemouth vs Southampton

Bournemouth skuggar storklubbarna i Premier League efter en fin inledning. Southampton behöver ett trendbrott för att klättra i tabellen.

Avspark: 20 okt 00.00
Annons

Bournemouth har fått en kanonstart på säsongen och ligger bara två poäng ifrån en fjärdeplats i tabellen. Två raka segrar (senast 4-0 mot Watford) har gett klubben ett tjusigt utgångsläge nu när ligan återupptas efter landslagsuppehållet. Southampton krigar i bottenskiktet av Premier League och behöver en seger för att skapa en lucka ned till nedflyttningsstrecket. Nu möts lagen i ett hett sydkustderby.

Hemmalag

Bournemouth har rejält med medvind och överraskat positivt så här långt in på säsonen. Med små medel och smarta nyförvärv har klubben nu etablerat sig i den engelska högstadivisionen och kan ställa in siktet på Europa-spel om den goda formen fortsätter. Just nu ligger laget på en sjundeplats i tabellen med 16 poäng på 8 matcher. Den imponerande starten (och storsegern mot Watford senast) har definitivt höjt självförtroendet i truppen. Framför allt har Bournemouth fått duktig islossning i offensiven och fullkomligen öser in mål. Eddie Howe får med allra största sannolikhet klara sig utan skadade duon Charlie Daniels och Ryan Fraser i matchen mot Southampton. Även målsprutan Joshua King (fyra mål i ligan hittills) är ett frågetecken.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Southampton ser ånyo ut att gå mot en tuff säsong efter en svag start i ligaspelet. The Saints har bara tagit en enda seger så här långt (2-0 mot Crystal Palace i början av september) och har inte alls fått spelet att stämma hittills. För tillfället ligger klubben på en blygsam sextondeplats i tabellen med endast 5 inspelade poäng på 8 matcher. Ett rejält trendbrott krävs om Mark Hughes mannar ska kunna resa sig och ta fart uppåt i tabellen. Men efter tre raka förluster och en helt uddlös offensiv (totalt bara sex mål framåt) finns i dagsläget ingenting som pekar på att Southampton ska kunna inleda en klättring och skapa marginal ned till strecket. Alex McCarthy och Stuart Armstrong är två frågetecken i en annars fulltalig matchtrupp inför mötet med Bournemouth.

Fem senaste matcherna

Statistik

Bournemouth har inte förlorat på hemmaplan i ligaspelet den här säsongen och vunnit två raka matcher på hemmagräs. Samtidigt har Southampton bara en enda seger på fyra bortamatcher hittills.

Bournemouth snittar hela 2.50 mål framåt per match på hemmaplan.

Southampton har släppt in minst 2 mål i 6 av sina 7 senaste ligamatcher.

Bournemouth har gjort minst 2 mål framåt i deras 4 senaste hemmamatcher.

Southampton snittar endast 0.75 mål framåt per bortamatch i ligaspelet.

Speltips

Bournemouth har gått från klarhet till klarhet den här säsongen och gjort sin bästa start i Premier League sedan klubben debuterade i högstadivisionen för tre år sedan. Laget har den fjärde bästa offensiven i ligan (hela sexton mål så här långt) och har gott om självförtroende efter två blytunga segrar i ligaspelet. Southampton är helt under isen och kommer till det svåra bortamötet med tre raka förluster och har dessutom inte gjort mål i någon av de tre förlustmatcherna. Med bara fem poäng på de åtta senaste matcherna befinner sig Southampton i en kärv sits utan något riktigt ljus i tunneln. Form, spets och hemmafördel talar för att Bournemouth tar ännu en seger och etablerar sin topposition i tabellen ytterligare. Men för att säkra upp (bland annat kan småskadade anfallaren Joshua King missa mötet) väljer jag att spela 1 (DNB) vilket ger insatsen tillbaka i händelse av ett oavgjort resultat på Vitality Stadium.

Djävulens advokat

Bournemouth är förvisso i kanonform efter en succéartad inledning på Premier League-säsongen. Men Southampton har övertaget gentemot sina motståndare om vi ser till tidigare resultat klubbarna emellan. Gästerna har inte förlorat mot hemmalaget i nio (!) av de tio senaste mötena och vann senaste matchen med 2-1. Om Bournemouth inte får i gång viktiga anfallsduon Joshua King (som dessutom kan missa matchen på grund av en ankelskada) och Callum Wilson finns möjlighet för Southampton att långsamt äta sig in i matchen och till slut få med sig åtminstone en poäng från derbyt.


Publicerad: 20 oktober 2018 klockan 10:51

Speltipset
Tips
1 (DNB)
Avspark
20 okt 16.00
Resultat
Push
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.50

Odds

Plusmeny
Lincoln vs Cambridge United
1 (Ö 1.5)1 000 kr1.66
Stuttgart vs Dortmund
2 (AH -1.0)1 000 kr2.35

Dela vidare!

Kommentera nedan!