Brasilien vs Costa Rica • Rekraketer
Annons
Speltips
Fotbolls-VM

Brasilien vs Costa Rica

Brasilien behöver en vinst för andas in ny luft och undvika en nervkittlande slutomgång. Costa Rica vill hålla ner siffrorna och klara oavgjort.

Avspark: 22 jun 00.00
Annons

Brasilien är storfavoriter till att spela hem guldet i fotbolls-VM. Men efter ett oavgjort resultat i premiären mot Schweiz (1-1) behöver sydamerikanerna sannerligen växla upp farten och ta en livsviktig seger mot ett profillöst Costa Rica. Med sent besked om att Neymar är tillgänglig för spel kliver brassarna in i mötet med förhoppningen om att ställa in siktet inför resterande del av turneringen. Costa Rica var turneringens största överraskningslag för fyra år sedan. Men den här gången ser det ut att bli ett mer kärvt deltagande för nationen som åkte på en högerkrok i premiären mot Serbien (0-1).

Brasilien

Brasilien var kvalspelets dominanter och förlorade bara en enda match (0-2 mot Chile) på vägen till mästerskapet i Ryssland. Med en stjärnspäckad trupp och turneringens förmodligen vassaste offensiv har brassarna nu siktet inställt på att sno åt sig guldet för första gången på sexton år (!) och i samma andetag revanschera sig för den förnedrade semifinalförlusten (1-7 mot Tyskland) i förra fotbolls-VM. Fred och ovärderlige lakaptenen och talismanen Neymar är osäkra kort inför matchen mot Costa Rica på grund av skadekänningar. Men den sistnämnde förväntas vara frisk nog för att ta en plats i startelvan och fullborda anfallsstyrkan.

Fem senaste matcherna

Costa Rica

Costa Rica bjöd på stor underhållning i förra fotbolls-VM när de oväntat nog slutade på en åttondeplats. Men den här gången blir det svårare för nationen att överraska. Efter ett förvisso fint kvalspel (mot flertalet blåbärsnationer) väntas Costa Rica få det rysligt tufft att gå vidare från en stenhård grupp. Inte blir det lättare efter den svidande uddamålsförlusten i premiären. Nu får landslaget spela för sin heder och försöka att stå emot gruppfavoriterna Brasilien och Schweiz i de två avslutande omgångarna. Costaricanerna har en skadefri trupp inför matchen mot brassarna. Men efter ett piggt inhopp i öppningsmatchen kan Christian Bolanos få chansen i startelvan.

Fem senaste matcherna

Statistik

Brasilien har vunnit de fem senaste tävlingsmatcherna mot Costa Rica. Senaste mötet lagen emellan slutade hela 4-1 till brassarna.

Brasilien snittade 2.28 mål framåt per match i kvalspelet.

Costa Rica höll bara nollan i 43 procent av matcherna i kvalet.

Brasilien släppte in mål i 44 procent av lagets kvalmatcher.

Costa Rica gjorde mål i 14 av 16 matcher i kvalspelet.

Speltips

Brasilien behöver få upp farten i mästerskapet. Dels för att säkra avancemang efter den uteblivna segern i premiären, dels för att varva upp motorerna lagom till det att hårdare motstånd (förmodligen) väntar längre in i turneringen. Brassarna brukar bjuda upp till målglad dans när de möter Costa Rica. Och ingenting talar för att trenden ska brytas när sydamerikanerna dessutom kommer med vedergällning i hand. Costa Rica kommer att försöka hålla rent framför egen bur och använda sig av kontringar och omställningsspel för att kunna chocka sina motståndare. En böljande och offensiv match väntar mellan två lag som behöver en seger för att hålla sitt deltagande i mästerskapet vid liv. Därför spelas att det blir över 3.0 mål i matchen på Krestovsky Stadium. I händelse av det just blir exakt tre mål får vi insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Brasilien fick inte riktigt till vare sig defensiven eller offensiven i det tuffa öppningsmötet med ett förvisso underskattat Schweiz. Costa Rica ska vara gruppens slagpåse, men om brassarna inte hittar rätt tidigt i matchen kan frustrationen göra sig påmind. Costaricanerna kommer att göra allt för att hålla nollan och sno åt sig ett oavgjort resultat framför ögonen på de stora förhandsfavoriterna. Får inte Brasilien utdelning förhållandevis snabbt kan matchen utveckla sig till ännu en målfattig historia.


Publicerad: 22 juni 2018 klockan 05:59

Speltipset
Tips
Ö 3.0
Avspark
22 jun 14.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

2.25

Odds

Plusmeny
Serbien vs Schweiz
2 (AH 0.0)500 kr2.04

Dela vidare!

Kommentera nedan!