Braunschweig vs Fortuna Düsseldorf • Rekraketer
Annons
Speltips
2. Bundesliga

Braunschweig vs Fortuna Düsseldorf

Braunschweig närmar sig nedflyttning efter en dyster svit i ligaspelet. Fortuna Düsseldorf behöver fler segrar för att fortsätta utmana topptrion i jakten på en återkomst till Bundesliga.

Avspark: 11 jan 20.30
Annons

Braunschweig har haft en tung säsong i den tyska andraligan så här långt. Med endast tre segrar totalt ser det onekligen tungt ut för nykomlingarna som med 12 poäng på 14 matcher sladdar in på en sextondeplats (kvalplats) i tabellen. Klart är att klubben behöver bryta trenden efter fyra raka matcher utan en trepoängare. Men visst finns det inte mycket som pekar på en ny vändning för ett Braunschweig som blivit duktigt slaktade (1-3 mot Erzgebirge Aue och 0-3 mot Greuther Furth) i de två senaste matcherna i ligaspelet.

Fortuna Düsseldorf har siktet inställt på en återkomst till Bundesliga efter att ha åkt ur förstaligan förra säsongen. Och visst har Sverige-bekante tränaren Uwe Röslers mannar fått upp farten rejält under de senaste veckorna. Laget är nu uppe i fem raka segrar i ligaspelet (senast 2-1 hemma mot Paderborn) och placerar sig på en femteplats i tabellen med 26 inspelade poäng på 14 matcher. Upp till serieledarna Hamburg är det i dagsläget endast fyra poäng som skiljer. Gott om självförtroende hittas hos gästerna som ser en fin möjlighet att förlänga segersviten mot ett betydligt mer formsvagt och uddlöst Braunschweig.

Braunschweig snittar totalt 2.86 mål per hemmamatch i ligaspelet så här långt. Fortuna Düsseldorf snittar totalt 3.14 mål per match i ligan hittills den här säsongen.
Braunschweig kliver över linan i hela 11 av de 12 senaste matcherna i ligaspelet. Fortuna Düsseldorf kliver över linan i de 6 senaste ligamatcherna.
Braunschweig har släppt in minst 2 mål i de 4 senaste matcherna i ligan. Samtidigt har Fortuna Düsseldorf gjort minst 2 mål framåt i de 5 senaste ligamatcherna,
Braunschweig kliver över linan i 71 procent av hemmamatcherna i ligaspelet. Fortuna Düsseldorf kliver över motsvarande lina i hela 86 procent av ligamatcherna på bortagräs.

Braunschweig är inne i en djup svacka och läcker rejält bakåt. Nykomlingarna har släppt in mål i de tolv senaste matcherna i ligaspelet och åker på i snitt hela 2.29 mål bakåt per match i ligan. På andra planhalvan hittar vi ett formrusigt Fortuna Düsseldorf som krossat allt motstånd under den senaste tiden och gjort minst två mål framåt i de fem senaste i ligaspelet. Braunschweig behöver kliva framåt för att plocka nödvändiga poäng i bottenstriden. Fortuna Düsseldorf ser en fin möjlighet att slå sig in bland topptrion i jakten på avancemang i händelse av ytterligare en seger. Räkna med offensiv fotboll mellan två målrika lag som sällan duckar linan. Spelet går även in i tre av de fyra senaste mötena lagen emellan. Därför spelas att det blir minst tre mål gjorda totalt i matchen på Eintracht-Stadion. Fint värde.


Publicerad: 11 januari 2021 klockan 09:51

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
11 jan 20.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.95

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!