Brest vs Red Star • Rekraketer
Annons
Speltips
Ligue 2

Brest vs Red Star

Ett Brest i storform jagar avancemang till den franska högstadivisionen. Red Star krigar på i botten av tabellen för att undvika nedflyttning.

Avspark: 2 nov 00.00
Annons

Brest vill återvända till den franska högstadivisionen efter fem hårda år i Ligue 2. Efter en fin start på säsongen ser det lovande ut för klubben från nordvästra Frankrike som endast har två poäng upp till förstaplatsen i tabellen. Red Star studsade direkt tillbaka till den franska andradivisionen efter bara ett år i Championnat National. Men så här långt har det gått tungt för laget som endast har tagit åtta poäng i ligaspelet.

Hemmalag

Brest var snubblande nära avancemang i fjol. Men laget föll till slut i kvalspelet mot Le Havre. Klubben suktar verkligen efter att återigen ta klivet upp efter fem år i andradivisionen. Och den här säsongen har onekligen börjat bra för Brest som för tillfället ligger på en tredjeplats i tabellen med 26 poäng på 12 matcher. Laget är obesegrat i de åtta senaste ligamatcherna (varav sju matcher varit vinster) och har satt tryck på toppduon Metz och Lens som just nu innehar direktplatserna till högstadivisionen. Framför allt imponerar offensiven hos hemmalaget med vasse anfallaren Gaëtan Charbonnier (elva mål hittills) i spetsen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Red Star är nykomling i Ligue 2 efter att ha studsat tillbaka direkt från tredjedivisionen efter bara ett år. Men den här säsongen har börjat allt annat än bra för klubben som bara vunnit två matcher hittills med fem förluster på de sju senaste i ligaspelet. Läget är prekärt för ett Red Star som läcker in mål och är urusla på bortaplan. För tillfället ligger laget på en bekymmersam nittondeplats (näst sist) i tabellen med endast 8 inspelade poäng på 12 matcher. Tränare Régis Brouards mannar behöver sannerligen höja sig flera snäpp om sejouren i andradivisionen inte ska bli kortvarig.

Fem senaste matcherna

Statistik

Brest har den vassaste offensiven i den enligt traditionen målsnåla franska andradivisionen med hela tjugofem mål framåt så här långt. Samtidigt har Red Star den tredje sämsta defensiven med totalt tjugoen insläppta mål hittills i ligaspelet.

Brest snittar 2.33 mål framåt per match på hemmagräs i ligan.

Red Star snittar totalt 1.75 insläppta mål per match i ligaspelet.

Brest har gjort minst 2 mål framåt i de 7 senaste ligamatcherna.

Red Star har släppt in mål i 80 procent av bortamatcherna i ligan.

Speltips

Brest är i kalasform och har kört över sina motståndare de senaste veckorna. Efter ett snöpligt kryss (2-2 mot Clermont) i den senaste ligaomgången är det ett revanschsuget hemmalag med motivation som vill göra processen kort med ett gästande Red Star. Brest är målgladast av alla lag i serien och passerar spelad mållina i de sju senaste ligamatcherna. Samtidigt brottas Red Star med defensiva bekymmer och klubben har inte vunnit en enda bortamatch i ligan den här säsongen. Formläge och hemmafördel talar för att ett Brest som jagar en direktplats till Ligue 1 kommer att göra fin slarvsylta av sina motståndare. Framför allt bör målkungen Charbonnier vara sugen på att näta efter att ha gjort mål i sex raka matcher innan han gick mållös ur mötet med Clermont. Därför spelas att Brest gör minst två mål i matchen på Stade Francis-Le Blé.

Djävulens advokat

Brest är förvisso inne i ett rejält stim och har gjort minst två mål i merparten av ligamatcherna den här säsongen. Och ett Red Star i kris läcker betänkligt bakåt. Men om vi ser till lagens inbördes historik talar en hel del emot att Brest kommer att skjuta sina motståndare i sank. Spelad mållina har endast gått in i tre av lagens sex möten med varandra. Senast blev det till och med seger för Red Star (1-0). Om Brest dessutom underskattar de poängtörstande gästerna finns det risk för tacksamt skrälläge.


Publicerad: 2 november 2018 klockan 08:55

Speltipset
Tips
1 (Ö 1.5)
Avspark
2 nov 20.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.61

Odds

Plusmeny
Stuttgart vs Eintracht Frankfurt
Ö 2.51 500 kr1.80

Dela vidare!

Kommentera nedan!