Brisbane Roar vs Sydney FC • Rekraketer
Annons
Speltips
A-League

Brisbane Roar vs Sydney FC

Brisbane Roar har inte vunnit en ligamatch sedan slutet av november. Sydney FC jagar förstaplatsen efter en fin period i ligaspelet.

Avspark: 7 feb 09.50
Annons

Brisbane Roar tog sig ända till slutspel förra säsongen. Men i den här upplagan av den australiensiska högstaligan har gått betydligt tyngre för klubben som bara vunnit en enda match hittills i ligaspelet. Sydney FC vann grundserien i fjol och har återigen siktet inställt på förstaplatsen i tabellen. Efter en fin period i ligan den senaste tiden är det nu endast fem poäng som skiljer upp till serieledande överraskningen Perth Glory.

Hemmalag

Brisbane Roar har inte alls rosat marknaden den här säsongen. Laget har endast tagit en seger i ligaspelet så här långt in på säsongen (2-0 hemma mot Melbourne City i november) och förlorat nio av de tolv senaste matcherna. För tillfället ligger det superstukade Brisbane Roar hopplöst efter i striden om en slutspelsplats och får redan nu rikta in blickarna på nästa säsong. Laget sladdar in på en niondeplats (näst sist) med endast 9 poäng på 17 matcher. Inför mötet med Sydney FC saknas skadade trion Connor O’Toole, Brett Holman och Stefan Mauk. Dessutom är både Dane Ingham och Jamie Young avstängda efter sina utvisningar i senaste ligamatchen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Sydney FC fortsätter att trumma på efter en stabil och fin höst i A-League. Klubben är det näst formstarkade laget av alla i serien för tillfället och har vunnit hela åtta av de tio senaste matcherna i ligaspelet. Just nu ligger laget på en tredjeplats i tabellen med 35 inspelade poäng på 17 matcher. Upp till förstaplatsen är det bara fem poäng. Ett hungrigt bortalag stärkta efter en viktig hemmavinst senast (2-0 mot Melbourne City) laddar nu om bössan för att ge Perth Glory en match om att ha hem segern i grundserien. Tränaren Steve Corica förfogar över en fulltalig matchtrupp utöver skadade kvartetten Anthony Caceres, Siem de Jong, Christopher Zuvela och Trent Buhagiar.

Fem senaste matcherna

Statistik

Fyra av de fem senaste matcherna mellan Brisbane Roar och Sydney FC passerar spelad mållina. Det allra senaste mötet klubbarna emellan slutade 2-1 till ett för dagen hemmaspelande Sydney FC.

Brisbane Roar snittar hela 3.57 mål totalt per hemmamatch i ligaspelet.

Sydney FC har gjort mål i 100 procent av bortamatcherna i ligan.

För Brisbane Roar passerar de 4 senaste hemmamatcherna spelad lina.

Sydney FC kliver över linan i 67 procent av bortamatcherna i ligaspelet.

Speltips

Brisbane Roar har inte lyckats hålla nollan i tolv raka matcher i ligaspelet och släppt in minst två mål i de fyra senaste hemmamatcherna. Samtidigt har laget gjort mål i 71 procent av sina matcher på hemmagräs. Sydney FC är seriens tredje starkaste bortalag och har nätat i hela sjutton (!) raka matcher i ligaspelet. Ett oerhört formsvagt och skadedrabbat hemmalag har ingenting att spela för nu när avståndet upp till en slutspelsplats är hela arton poäng stort. Någonting som borgar för en rejäl urladdning av ett Sydney FC som behöver en islossning offensivt för att haka på toppduon Perth Glory och Melbourne Victory i tabellen. Två lag som historiskt brukar bjuda upp till dans ställs mot varandra i vad som förväntas bli en eldig och underhållande sammandrabbning. Därför spelas att det blir minst tre mål gjorda i matchen på Suncorp Stadium.

Djävulens advokat

Även om det mesta talar för ett målkalas mellan Brisbane Roar och Sydney FC finns det vissa frågetecken framför allt kring bortalaget. Sydney FC passerar spelad lina i endast två av de fem senaste ligamatcherna. En haltande offensiv mot ett Brisbane Roar som inte har någonting att spela för kan leda till en avslagen historia på Suncorp Stadium där gästerna helt enkelt spelar av matchen om de får in ett ledningsmål.


Publicerad: 7 februari 2019 klockan 21:44

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
7 feb 09.50
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.61

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!