Brisbane Roar vs Sydney FC • Rekraketer
Annons
Speltips
A-League

Brisbane Roar vs Sydney FC

Brisbane Roar krigar i botten för att undvika jumboplatsen i tabellen. Sydney FC har fortfarande inte gett upp hoppet om förstaplatsen.

Avspark: 28 mar 09.50
Annons

Brisbane Roar tog sig till slutspel i fjol. Men den här säsongen har det gått betydligt tyngre för klubben som nu sliter i bottenskiktet för att hålla undan för jumbon Central Coast Mariners. Sydney FC jagar serieledande Perth Glory och vill samtidigt se till att bevaka andraplatsen för att säkra en semifinalplats i slutspelet.

Hemmalag

Brisbane Roar har haft en tung säsong i den australiska högstadivisionen och endast tagit tre segrar totalt. Visserligen har laget studsat tillbaka en aning senaste tiden med två segrar (bland annat 2-1 mot just Sydney FC) på de fem senaste. Men med endast 15 inspelade poäng på 22 matcher ligger Brisbane Roar näst sist i tabellen på en niondeplats. Därmed har klubben ingen möjlighet att ta sig till slutspelet med fem omgångar kvar av grundserien. Inför mötet med Sydney FC saknas skadade försvarstrion Luke De Vere, Jack Hingert och Connor O’Toole. Dessutom missar Brett Holman och Stefan Mauk matchen på grund av skador.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Sydney FC vann grundserien i fjol, men åkte ut i semifinalen mot Melbourne Victory. Den här säsongen är laget ute efter revansch. Och efter en förhållandevis stark säsong har Sydney FC fortfarande chansen att peta ned överraskningslaget Perth Glory från förstaplatsen innan grundserien är över. Just nu ligger laget på en andraplats i tabellen med 42 poäng på 22 matcher. För att utmana Perth Glory behöver Sydney FC gå rent resterande matcher. Så räkna med ett taggat bortalag som kliver ut på Suncorp Stadium. I truppen saknas skadade anfallaren Trent Buhagiar samt mittfältstrion Siem De Jong, Daniel De Silva och Christopher Zuvela.

Fem senaste matcherna

Statistik

I fem av de sex senaste matcherna mellan Brisbane Roar och Sydney FC har båda lagen gjort mål. Det senaste mötet slutade 2-1 till ett även då hemmaspelande Brisbane Roar.

För Brisbane Roar går spelet in i 7 av de 8 senaste matcherna i ligan.

Sydney FC har släppt in mål i 73 procent av bortamatcherna i ligaspelet.

Brisbane Roar snittar totalt 3.67 mål per match i ligaspelet hittills.

Sydney FC har gjort minst 1 mål i de 11 senaste ligamatcherna på bortaplan.

Speltips

För Brisbane Roar går spelet in i 67 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. För Sydney FC är motsvarande siffra på bortaplan i ligan hela 73 procent. För hemmalaget går spelet in i sju av de åtta senaste. Samtidigt har Sydney FC gjort mål i de elva senaste ligamatcherna på bortaplan. Och även om gästerna plågas av stum offensiv för tillfället kommer det att finnas gott om möjligheter att hitta nätet mot ett Brisbane Roar som saknar tre försvarsspelare och inte hållit nollan i sjutton (!) raka ligamatcher. Lagen trivs även mot varandra och spelet går in i fem av de sex senaste mötena. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Suncorp Stadium.

Djävulens advokat

Brisbane Roar och Sydney FC brukar bjuda upp till dans. Och framför allt för Brisbane Roar har det varit öppna spjäll den senaste tiden. Men Sydney FC har onekligen tappart fart på sistone och inte gjort mål på tre raka matcher. Spelet går in i endast en av de sex senaste matcherna. Gästerna behöver onekligen växla upp för att det ska bli en underhållande och fartfylld match med mål åt båda håll.


Publicerad: 28 mars 2019 klockan 19:22

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
28 mar 09.50
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.61

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!