Brommapojkarna vs Mjällby • Rekraketer
Annons
Speltips
Superettan

Brommapojkarna vs Mjällby

Brommapojkarna måste vända trenden för att kunna lyfta i tabellen. Mjällby har hittat storformen och nu tagit upp jakten på serieledningen.

Avspark: 8 jun 16.00
Annons

Brommapojkarna har inte alls fått en bra start på årets säsong i Superettan. Klubben ligger sist i tabellen och behöver nu hitta poäng för att inte avståndet upp till säker mark ska bli för stort. Mjällby trummar på efter en strålande inledning och har tagit rygg på suveränerna Varbergs BOIS i toppen av tabellen.

Hemmalag

Brommapojkarna har inte alls kommit upp i nivå den här säsongen och ser ut att gå en tuff säsong till mötes. Det efter att ha trillat ur Allsvenskan i fjol. Laget har bara tagit två segrar så här långt och är nu uppe i sex raka matcher utan seger i ligaspelet. Brommapojkarna ligger därmed sist i tabellen (på en sextondeplats) med endast 7 poäng på 11 matcher. Med tanke på att avståndet upp till strecket redan är fyra poäng behöver hemmalaget hitta en seger för att kunna påbörja en klättring.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Mjällby har fått en fin start på säsongen efter att ha flyttats upp från Division 1. Laget har växlat upp på allvar den senaste tiden och med fem raka segrar är nu serieledande Varbergs BOIS inom räckhåll. För tillfället ligger Mjällby på en andraplats i tabellen med hela 24 inspelade poäng på 11 matcher. En ny seger borta mot ett stukat Brommapojkarna skulle sätta ytterligare press på serieledarna och se till att Mjällby har en riktigt fin position inför fortsättningen av säsongen.

Fem senaste matcherna

Statistik

De två senaste matcherna mellan Brommapojkarna och Mjällby har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senaste mötet lagen emellan för några år sedan slutade 2-1 till ett för dagen hemmaspelande Mjällby.

Brommapojkarna har hittat nätet i 83 procent av lagets hemmamatcher i ligan.

Mjällby har gjort mål i 10 av de 11 ligamatcher som spelats så här långt.

Brommapojkarna har släppt in mål i 100 procent av hemmamatcherna i ligan.

Mjällby har hållit nollan i endast 25 procent av lagets ligamatcher på bortaplan.

Speltips

För Brommapojkarna har spelet gått in i hela 83 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Mjällby på bortaplan i ligan är 75 procent. Två lag som går för segern möts i vad som vi kan vänta oss bli en svängig och fartfylld tillställning. Ett Brommapojkarna i kris behöver kliva framåt och få med sig poäng för att kunna påbörja en klättring i tabellen. Mjällby å andra sidan har en möjlighet att närma sig serieledande Varbergs BOIS. Brommapojkarna har gjort mål i fem av sex hemmamatcher i ligaspelet. Mjällby har vunnit fem raka och bara misslyckats med att göra mål i en enda ligamatch (0-1 mot just Varbergs BOIS) och släppt in mål i 75 procent av lagets botamatcher. Allting talar för ett nytt målkalas när botten möter toppen. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Grimsta IP.

Djävulens advokat

Även om Brommapojkarna sett till statistiken den här säsongen brukar hitta nätet på hemmagräs har Mjällby visat upp en stark defensiv på sistone. Gästerna har hållit nollan i de tre senaste ligamatcherna och kan i händelse av en ny vinst närma sig serieledande Varbergs BOIS. Får Mjällby in ledningsmålet blir det tufft för ett formsvagt hemmalag.


Publicerad: 8 juni 2019 klockan 09:06

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
8 jun 16.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.70

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!