Brommapojkarna vs Örgryte • Rekraketer
Annons
Speltips
Superettan

Brommapojkarna vs Örgryte

Brommapojkarna behöver en seger för att kunna lämna jumboplatsen. Örgryte har fått upp farten senaste veckorna och närmar sig toppduon.

Avspark: 23 jun 17.30
Annons

Brommapojkarna förlorade kvalspelet mot AFC Eskilstuna och åkte ur Allsvenskan i höstas. Nu ser utförsbacken ut att fortsätta för talangfabriken som ligger sist i Superettan och är i desperat behov av poäng. Örgryte har fått upp flåset den senaste tiden och har nu med tre raka trepoängare (senast 1-0 mot GAIS skaffat sig ett fint utgångsläge inför resterande del av säsongen.

Hemmalag

Brommapojkarna ser ut att få en lång resa på vägen tillbaka till Allsvenskan. Laget föll i kvalspelet i höstas och raset har fortsatt in i Superettan. Med endast två segrar så här långt (den senaste kom i slutet av april mot Halmstad) ser det onekligen kärvt ut för en klubb som helt klart är i svajning. Just nu ligger Brommapojkarna sist i tabellen på en sextondeplats med bara 9 poäng på 13 matcher. Med fyra poäng upp till säker mark behövs nu ett trendbrott om året säsong inte ska sluta med ännu ett tungt nederlag.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Örgryte utmanar topptrion i tabellen efter en fin formtopp de senaste veckorna där laget har vunnit sina tre senaste ligamatcher. Det efter en tung period med sex raka matcher utan seger. Men med nytt självförtroende och en klättring i tabellen har Örgryte nu skaffat sig en bra position nu när ligasäsongen snart närmar sig halvtid. För tillfället ligger klubben på en fjärdeplats med 21 inspelade poäng på 13 matcher. Upp till ligatvåan Mjällby är det i dagsläget bara fyra poäng. Tre nya poäng skulle göra Örgryte till rejäla utmanare om utflyttningsplatserna.

Fem senaste matcherna

Statistik

Brommapojkarna snittar totalt 3.29 mål per ligamatch på hemmaplan hittills den här säsongen. Motsvarande siffra för Örgryte på bortaplan i ligaspelet är 3.17 mål per match.

Brommapojkarna har hittat nätet i 86 procent av lagets hemmamatcher i ligan.

Örgryte har gjort minst 1 mål i de 8 senaste matcherna i ligaspelet.

Brommapojkarna har släppt in minst 1 mål i de 11 senaste ligamatcherna.

Örgryte har hållit nollan i endast 17 procent av ligamatcherna på bortagräs.

Speltips

För Brommapojkarnas del har spelet gått in i hela 86 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. För Örgryte har båda lagen gjort mål i 83 procent av lagets bortamatcher i ligan. Ett hemmalag med kniven mot strupen måste kliva fram för att skrapa ihop poäng och närma sig säker mark i tabellen. Samtidigt sitter ett formstarkt Örgryte med tre raka segrar på en fin möjlighet att haka på tvåan och trean i tabellen i jakten på uppflyttning. Brommapojkarna har visserligen inte vunnit på åtta raka matcher i Superettan. Men laget har hittat nätet i de tre senaste ligamatcherna och målat i totalt 86 procent av hemmamatcherna. Samtidigt har Örgryte gjort mål i de åtta senaste matcherna och hittat nätet i 100 procent av lagets ligamatcher på bortagräs. Räkna med fartfyllt spel. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Grimsta IP.

Djävulens advokat

Även om statistiken hittills den här säsongen talar klarspråk finns det vissa orosmoment. De två senaste matcherna mellan Brommapojkarna och Örgryte har slutat med att bara ett av lagen hittat nätet. Samtidigt har ett Örgryte fullpumpat med självförtroende hållit nollan i (och vunnit) sina tre senaste matcher i ligaspelet.


Publicerad: 23 juni 2019 klockan 10:08

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
23 jun 17.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!