Bröndby vs Genk • Rekraketer
Annons
Speltips
Europa League

Bröndby vs Genk

Bröndby behöver vända ett massivt underläge för att ta sig till gruppspel. Genk har vind i seglen och siktet inställt på avancemang.

Avspark: 30 aug 00.00
Annons

Bröndby går trögt i den danska högstadivisionen och åkte på en riktig stjärnsmäll i första mötet med Genk i kvalet till Europa League. Men danskarna fick med sig två viktiga bortamål och har inte gett upp hoppet inför returmötet på hemmaplan. Genk forcerar fram som en stridsvagn i den belgiska högstadivisionen och har nu siktet inställt på att säkra en ny gruppspelsplats i Europa-spelet.

Hemmalag

Bröndby har inte alls fått till så här långt in på säsongen. Efter en nervkittlande säsongsavslutning i våras där Bröndby vann grundserien (men förlorade slutspelet) har det gått tungt för Köpenhamn-laget som blandar fina och mediokra insatser om vartannat. I ligaspelet ligger Bröndby för närvarande på en tredjeplats med 13 poäng på 7 matcher. Redan nu är det fyra poäng upp till serieledande rivalen FC Köpenhamn. Efter chockförlusten i första mötet med Genk behöver tränare Alexander Zorniger få upp självförtroendet i en stukad trupp som verkligen saknar duon Christian Nörgaard och Frederik Rönnow som såldes under sommaren. Efter en rad skador saknas nu endast Kevin Mensah hos danskarna inför returmötet.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Genk flyger fram i den belgiska högstadivisionen efter att ha fortsatt sin fina trend och formkurva som inleddes redan under våren. Just nu leder klubben ligan med 13 inspelade poäng på 5 matcher och laget har nu totalt hela tjugoen (!) matcher i rad utan förlust varav nitton av dessa resulterat i segrar. Med målfarlige anfallaren Mbwana Samatta i spetsen (två mål i första mötet) ställer tränaren Philippe Clement in siktet på ett nytt gruppspel i Europa League. I matchen mot Bröndby får bortalaget eventuellt klara sig utan Joseph Paintsil som varit skadad.

Fem senaste matcherna

Statistik

Genk och Bröndby bjöd på en riktigt målrik historia när lagen möttes i den första matchen. Efter en omtumlande tillställning skrevs slutresultatet till hisnande 5-2.

För Bröndby har 4 av de 5 senaste matcherna slutat med över 2.5 mål.

Genk har gjort minst 2 mål i 90 procent av säsongens matcher.

Bröndby har gjort mål i 90 procent av matcherna den här säsongen.

Genk snittar totalt 3.40 per match så här långt in på säsongen.

Speltips

Bröndby måste kliva fram rejält i returmötet. Efter den tunga förlusten senast behöver danskarna åtminstone få in tre bollar bakom Danny Vuković i Genk-målet. Den offensiva urladdning som måste till för hemmalaget kommer att öppna upp rejäla ytor i defensiven. Någonting som ett sprudlande målglatt och omställningspiggt Genk vill utnyttja för att få in ett eller flera bortamål och stänga dubbelmötet totalt. En riktig urladdning till drabbning väntar där två lag som lutar sig mot devisen att anfall är bästa försvar gör upp om segern. Formläge, målkurvor och förutsättningar talar för ett nytt målkalas mellan lagen när en plats i gruppspelet i Europa League står på spel. Därför spelas att det blir totalt över 2.5 mål i matchen på Bröndby Stadion.

Djävulens advokat

Genk har ett magnifikt utgångsläge efter urladdningen på hemmaplan senast. Belgarna kan med gott samvete lägga sig på defensiven för att spela av mötet med Bröndby. Danskarna behöver få in ett tidigt mål för att skapa tillräckligt med nerv hos bortalaget för att matchbilden ska peka i riktningen för spelad lina. Men ju längre Genk står emot hemmatrycket, desto mer uppgivet lär det bli i Bröndby-lägret. Då kan luften gå ur matchen. Risken finns att det utvecklar sig till en avslagen tillställning utan energi.


Publicerad: 30 augusti 2018 klockan 11:29

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
30 aug 20.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

1.57

Odds

Plusmeny
Qarabag vs Sheriff Tiraspol
1 (Går vidare)1 000 kr2.05
Bordeaux vs Gent
1 (Går vidare)1 000 kr1.70

Dela vidare!

Kommentera nedan!