Bröndby vs Odense • Rekraketer
Annons
Speltips
Superligaen

Bröndby vs Odense

Bröndby är på jakt efter revansch efter förra säsongens guldmiss. Odense ser ut att kunna säkra Europa-spel efter en stark säsong.

Avspark: 29 mar 19.00
Annons

Bröndby vann grundserien i fjol och såg ut att gå mot första ligatitel på omkring femton år. Men klubben föll på målsnöret när Midtjylland rusade både ikapp och förbi under slutspelet. Den här säsongen är laget ute efter revansch. Odense missade slutspelet förra året. Men nu har klubben växlat upp några snäpp och siktar in sig på Europa-spel.

Hemmalag

Bröndby var på vippen att ta klubbens första ligaguld sedan början av 2000-talet förra säsongen. Men till slut fick laget se sig omsprunget av Midtjylland som till slut knep förstaplatsen med fyra poängs marginal. Den här upplagan av den danska högstadivisionen var tänkt att gå i revanschens tecken för ett Bröndby som onekligen törstar efter en ligaframgång. Men efter en svajig höst är det nu (när ligan går in i slutspelet) hela tjugotre (!) upp till serieledande FC Köpenhamn. Just nu ligger Bröndby på en fjärdeplats i tabellen med 38 poäng på 26 matcher. Med tanke på att endast målskillnad håller klubben före jagande Esbjerg måste nu Bröndby fortsätta att plocka segrar för att åtminstone säkra Europa-spel till nästa säsong.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Odense har inte direkt tillhört toppen av danska Superligaen de senaste åren. I fjol slutade klubben på en blygsam niondeplats och missade därmed slutspel. Men den här säsongen har det gått betydligt bättre. Odense har lagt vantarna på tredjeplatsen i tabellen med 42 inspelade poäng på 26 matcher och kliver nu in i slutspelet med gott självförtroende efter fem raka segrar i ligaspelet (senast 1-0 hemma mot Randers). Med fin vind i seglen finns all anledning för supportrarna att hoppas på en rejäl ligaframgång. En ny vinst mot Bröndby (som laget slog senast) skulle försätta Odense i en ruskigt fin position när endast nio omgångar återstår av ligasäsongen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Tre av de fyra senaste matcherna mellan Bröndby och Odense har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senast slutade det dock 2-0 till ett då hemmaspelande Odense.

Bröndby har gjort mål i 85 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet.

Odense har hållit nollan i endast 23 procent av ligamatcherna på bortagräs.

För Bröndby går spelet in i 7 av de 8 senaste matcherna i ligan.

Odense har gjort minst 1 mål i de 7 senaste matcherna i ligaspelet.

Speltips

Bröndby har onekligen bjudit på öppna spjäll senaste tiden och både öst och släppt in mål. Spelet går in i sju av de åtta senaste och på de tre senaste matcherna på hemmagräs har det totala målsnittet legat på hela 4.66 mål. Totalt sett så här långt in på säsongen går spelet in i 62 procent av lagets ligamatcher på hemmaplan. Odense har fem raka segrar i ligaspelet och bubblar av självförtroende i jakten på en Europa-plats till nästa säsong. Laget har gjort mål i de sju senaste och samtidigt släppt in mål i 77 procent av bortamatcherna i ligaspelet. Två lag som verkligen behöver poäng för att ta kommandot i kampen om en plats bland de fyra främst gör upp i vad som lär bli en fartfylld drabbning. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Bröndby Stadion.

Djävulens advokat

Även om det brukar bjudas på mål när Bröndby och Odense möts finns det vissa orosmoln. Bröndby har visserligen ett månglat facit i närtid. Men för Odenses del går spelet in i endast två av de fem senaste matcherna i ligaspelet. I det senaste mötet lagen emellan lyckades gästerna även nolla ett svagt Bröndby som inte alls fick till det.


Publicerad: 29 mars 2019 klockan 13:28

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
29 mar 19.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.57

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!