Bulgarien vs Cypern • Rekraketer
Annons
Speltips
Nations League

Bulgarien vs Cypern

Bulgarien vill koppla ett ännu starkare grepp om förstaplatsen i gruppen. Cypern ser en fin skrällmöjlighet efter segern senast.

Avspark: 13 okt 00.00
Annons

Bulgarien har sannerligen ett slagläge i Nations League efter två raka segrar mot Norge respektive Slovenien. Nu har bulgarerna en möjlighet att verkligen ta kommandot i gruppspelet genom ännu en hemmaseger. Cypern vann senast hemma mot Slovenien. Men på bortaplan har det sett allt annat än ljust ut för cyprioterna som bara vunnit en enda match (3-1 mot blåbärsnationen Gibraltar) på tre år.

Hemmalag

Bulgarien överraskade och stod för ett fint kval till fotbolls-VM. Trots tufft motstånd i form av bland annat Sverige och Holland förlorade landslaget bara en enda match (mot Frankrike) på hemmaplan. Till slut blev det en fjärdeplats i gruppen med 13 poäng på 10 matcher. Inför fotbolls-EM om två år har Bulgarien fått en fin start i nya turneringen Nations League. Nationen har vunnit de två första matcherna och ligger etta i gruppen. Möjligheterna att ta sig vidare och utmana om en plats till det kommande mästerskapet har helt klart ökat och formen är onekligen god. En seger mot ett hopplöst bortasvagt Cypern skulle stärka lagets aktier ytterligare.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Cypern tog en efterlängtad seger på hemmaplan mot Slovenien senast. Men cyprioterna har ett katastrofalt facit på bortaplan sett till de senaste årens landslagsspel. En enda seger på de tolv (!) senaste bortamatcherna talar sitt tydliga språk. Och inte blir det bättre av att segern kom mot pyttelandslaget Gibraltar. I kvalet till fotbolls-VM fick Cypern en tuff resa. Laget slutade på en femteplats i sin grupp med 10 poäng på 10 matcher. Sex av poängen kom mot just Gibraltar. En oväntad hemmaseger (3-2) mot Bosnien-Hercegovina gav förvisso välbehövlig skjuts. Men om Cypern ska hålla drömmen om fotbolls-EM vid liv behövs ett trendbrott på bortagräs.

Fem senaste matcherna

Statistik

Bulgarien har vunnit åtta av de totalt nio tidigare mötena med Cypern. Senaste matchen lagen emellan för några år sedan slutade 1-0 till ett även då hemmaspelande Bulgarien.

Bulgarien har vunnit 8 av de 10 senaste hemmamatcherna.

Cypern gjorde bara mål i 1 av 5 bortamatcher i kvalet till fotbolls-VM.

Bulgarien snittade 2.00 mål framåt per hemmamatch i kvalet till fotbolls-VM.

Cypern har förlorat 11 av de 12 senaste bortamatcherna.

Speltips

Bulgarien är ruskigt starka på hemmaplan och har både självförtroende och motivation efter succéstarten på höstens spel i Nations League. Visserligen har bulgarerna inte riktigt fått målskyttet att lossna på sistone och fått nöja sig med uddamålssegrar. Men mot ett Cypern som är usla på bortagräs talar allting för att det äntligen blir islossning för ett hemmalag som verkligen har blodvittring och en fin formkurva att luta sig mot. Cypern är svagare på alla punkter sett till trupperna och har bara gjort mål i en av de fem senaste matcherna på bortaplan. Allting talar för en hemmaseger med eftertryck där bulgarerna kopplar ett ännu starkare grepp om förstaplatsen i tabellen. Därför spelas att Bulgarien vinner med minst två måls marginal på Stadion Vasil Levski. Om bulgarerna bara vinner med ett mål får vi insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Bulgarien är starka på hemmagräs och motiverade efter en fin start på Nations League. Men samtidigt har bulgarerna varit målsnåla framåt på sistone. De fyra senaste segrarna har varit med uddamålet. Och även om motståndet den här gången är svagare har faktiskt ett på förhand uträknat Cypern en möjlighet att utmana om förstaplatsen efter hemmasegern (2-1) mot Slovenien i den andra gruppspelsomgången. Om cyprioterna vänder den usla bortatrenden och lyckas hålla ställningarna mot bulgarerna i matchen finns en risk att hemmalaget inte lyckas dra iväg resultatet och får nöja sig med ännu en uddamålsseger eller i värsta fall ett oavgjort resultat.


Publicerad: 13 oktober 2018 klockan 10:03

Speltipset
Tips
1 (AH -1.0)
Avspark
13 okt 20.45
Resultat
Push
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.95

Odds

Plusmeny
Scunthorpe vs Peterborough
Ö 2.51 500 kr1.57
Holland vs Tyskland
2 (AH 0.0)1 500 kr1.60

Dela vidare!

Kommentera nedan!