Burnley vs Brighton • Rekraketer
Annons
Speltips
Premier League

Burnley vs Brighton

Burnley är säsongens stora överraskning i Premier League och har siktet inställt på Europa-spel. Nykomlingen Brighton ser ut att säkra kontraktet med några omgångar kvar.

Avspark: 28 apr 00.00
Annons

Burnley har ångat på under den här säsongen i Premier League. Laget skuggar de sex storklubbarna i tabellen och har just nu en väldigt stor chans till Europa League-spel i höst. En seger är det som behövs för att säkra den så viktiga sjundeplatsen. Brighton har fallit tillbaka efter en fin debutsäsong i högstaligan, men har mer eller mindre klart med nytt kontrakt.

Hemmalag

Burnley (som slutade på en sextondeplats i fjol) gör en succéartad andrasäsong i engelska högstaligan och ser ut att lägga beslag på den sista Europa-platsen. Laget ligger just nu sjua med 53 poäng på 35 matcher. The Clarets avslutar säsongen lika starkt som de inledde den och hade fem raka segrar innan förlusten mot Chelsea (1-2) och det oavgjorda mötet med nedflyttningskandidaten Stoke (1-1) i senaste omgången. Nu är det dags för återupprättelse på hemmaplan. Skadade duon Robbie Brady och Steven Defour missar mötet med Brighton. Dessutom är Scott Arfield och Georges-Kévin Nkoudo frågetecken tillsammans med försvararen Ben Mee.

Bortalag

Brighton kan i princip räkna med nytt kontrakt (sju poäng ner till strecket) med tre ligaomgångar kvar. Klubben innehar för tillfället trettondeplatsen i tabellen med 36 inspelade poäng på 34 matcher. The Seagulls har sannerligen tappat momentum i takt med att fortsatt spel i Premier League blivit alltmer sannolikt. Lagets senaste vinst kom i början av mars (2-1 hemma mot Arsenal). Inför matchen mot Burnley saknar Brighton skadade Steve Sidwell och avstängde Davy Pröpper.

Statistik

Burnley har fem vinster på de sju senaste ligamatcherna. Brighton har inte vunnit på bortaplan sedan i november förra året.

Burnley har gjort mål i de 8 senaste matcherna.

Brighton har inte vunnit någon av sina 10 senaste bortamatcher.

Burnley snittar 1.47 poäng per match på hemmaplan.

Brighton har inte hållit nollan i de 13 senaste matcherna.

Speltips

Två målsnåla lag gör upp på Turf Moor. Men formstarka Burnley vill studsa tillbaka efter det snöpliga poängtappet mot Stoke senast och har möjlighet att säkra Europa League-spel vid vinst mot ett mattat och ihopsjunket Brighton. Motivation och form talar för en knapp hemmavinst. Därför spelas 1 (DNB) vilket ger insatsen tillbaka i händelse av ett oavgjort resultat.


Publicerad: 28 april 2018 klockan 10:31

Speltipset
Tips
1 (DNB)
Avspark
28 apr 16.00
Resultat
Push
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.53

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!